Tesla'da çok sayıda işten çıkarma

Tesla'da çok sayıda işten çıkarma

Dünya devi ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, çalışanlarının yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını duyurdu.

Elektrikli araç pazarındaki rekabetin artmasıyla birlikte Tesla, talebin düşmesiyle zorlu bir dönemden geçiyor. Şirket içi bir notu kaynak alan Electrek internet sitesinde yer alan habere göre, Tesla son birkaç ay içinde yöneticilerden önemli ekip üyelerini belirlemelerini istedi, çalışanlarına verdiği bazı hisse senedi mükâfatlarını durdurdu ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.

Reuters'ta yer alan habere göre; dünya genelinde 140 bin 473 çalışana sahip olan Tesla'nın, yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor. Bu durum, şirketin mali raporlarına yansıdı ve Tesla, geçen yıl Şubat ayında New York'taki çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkarmıştı.

Tesla'dan henüz bu konudaki sorulara yanıt gelmedi. Ancak bu gelişmeler, Tesla'nın piyasa değerine de yansıdı ve şirketin hisseleri borsa açılmadan önceki işlemlerde yüzde 0,3 oranında geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN