Tiktok batıyor mu? Ünlü şirket onlarca çalışanı işten çıkardı: Küçülmeye giden şirket hakkındaki şaşırtan iddialar

Tiktok batıyor mu? Ünlü şirket onlarca çalışanı işten çıkardı: Küçülmeye giden şirket hakkındaki şaşırtan iddialar

Tiktok’la ilgili ortaya atılan iddialar ‘Tiktok batıyor mu?’ sorusunu akıllara getirdi. Öyle ki Tiktok’un satış ve reklam bölümünden bazı çalışanları işten çıkardığı söyleniyor. İşte detaylar…

Yaklaşık 1 yıldır teknoloji sektörünü etkileyen işten çıkarmalar, Tiktok gibi son zamanların gözdesi olan şirketi etkiledi. Platformun bir sözcüsü NPR’ye şirketin genellikle ABD’deki farklı ofislerinde ve yurtdışında satış ve reklam bölümünden yaklaşık 60 çalışanı işten çıkardığı bilgisini verdi. Medya kuruluşuna, işten çıkarmaların rutin bir yeniden yapılandırma parçası olduğunu belirtseler de NPR, şirketin maliyet düşüşü yapmak için bu kararı uyguladığını aktardı.

ByteDance, Tiktok’un ana şirketi, geçen sene Marvel Snap geliştiricisi Nuverse’de yüzlerce işi kesintiye uğrattı. Eski raporlara göre, Tiktok kendisi de 2022’nin ortasında küresel yeniden yapılandırma çalışmalarından dolayı bir dizi işten çıkarmaya gitti ve sonrasında 2023 yılının başlarında Dublin’deki işe alım personelinin işine son vermek için adım attı. Bu tur, ByteDance’in ortalama 50.000 kişilik global iş gücünün yalnızca küçük bir kısmını etkiliyor fakat NPR’nin belirttiği gibi bu durum teknoloji sektöründeki acının bir işareti.

tiktok-batiyor-mu-1.jpg

MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK İÇİN İŞLERİNE SON VERİYOR

Google CEO’su Sundar Pichai, şirket kaynaklarını tahsis ederken, bu sene daha fazla küçülme beklentisi içinde olduklarını çalışanlarına söyledi. Pichai, Google’ın bazı alanlarda uygulamayı birleştirmek ve hızı artırmak için katmanları kaldırdığını belirtti. Amazon da kısa süre önce Engadget’a, Buy with Prime bölümündeki personelin yaklaşık %5’ini işten çıkaracağını söyledi. Amazon’a ait bir video-streaming platformu olan Twitch, bu senenin başlarında maliyeti düşürmek ve işini daha verimli hale getirmek için 500’ü aşkın kişiyi etkileyen daha büyük bir işten çıkarma turu ile karşı karşıya kaldı.

Teknoloji sektörünü saran bu işten çıkarmalar, şirketlerin mali baskılar ve değişen Pazar şartlarından dolayı yapılarını ve stratejilerini gözden geçirdiklerini gösteriyor. Şirketler, kaynaklarını daha verimli kullanmak ve rekabetçi kalmak amacıyla farklı yeniden yapılandırma ve maliyet kesintisi önlemlerine yöneliyor. Bu süreçte, çalışanların işini kaybetmesi, teknoloji sektöründeki belirsizlikler ile zorlukları da göz önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN