TMSF, dev enerji şirketini satışa çıkardı

TMSF, dev enerji şirketini satışa çıkardı

RHG Enertürk'ün yüzde 100 hissesi, TMSF tarafından 4.6 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhale, 24 Eylül 2025'te kapalı teklif ve açık artırma yöntemleriyle gerçekleşecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetinde bulunan RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerini satışa çıkardığını duyurdu. İhale, kapalı teklif ve açık artırma yöntemlerinin birleşimiyle gerçekleştirilecek ve muhammen bedel 4.6 milyar TL olarak belirlendi.

TMSF'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanıyla, enerji sektörüne önemli bir yatırım kapısı aralandı. RHG Enertürk paylarının satışı için belirlenen muhammen bedel 4.6 milyar TL olarak açıklandı. İhaleye katılmak isteyen firmaların, 250 milyon TL katılım teminatı yatırması gerekiyor.

İhale süreci, yatırımcıların detaylı inceleme yapabilmesi için bir veri odası incelemesi ve tesis ziyareti imkanı sunuyor. Bu süreç 25 Ağustos - 19 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Teklif verme süreci ise 22 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Tekliflerin açılışı ve ardından yapılacak açık artırma, 24 Eylül 2025 Salı günü saat 10.00'da başlayacak. Bu ihale, Türkiye enerji piyasası için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN