Togg alamayan onu alacak! Türkiye'nin ikinci yerli otomobil için tarih verildi...

Togg alamayan onu alacak! Türkiye'nin ikinci yerli otomobil için tarih verildi...

Türkiye’nin ikinci yerli otomobili asfaltın tozunu attırmaya hazırlanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark bünyesinde kurulan “EVRY” girişimine ait olan Türkiye’nin ikinci yerli otomobili için tarih verildi…

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız TeknoPark’ta, 400 metrekarelik bir hangarda Türk mühendis ve tasarımcıların hazırladığı “VERY” 4 farklı modelde üretilecek. Ağırlığı yüksüz 400 kilodan fazla olmayacak şekilde tasarlanan ikinci yerli otomobil, mobil sistemler alanında ürün ve yazılım geliştirmek amacıyla kurulan teknoloji şirketi “EVRY” ekibi tarafından 300 günlük bir sürede geliştirildi.

Binek modeli 4 kişi kapasiteli olan arabanın aynı zamanda pick-up, 2 kişilik üstü açık ve sanayi tesislerinde 500 kiloya kadar yük taşınmasına imkan tanıyan ‘otonom’ modelleri de üretilecek. Araçların elektrik motoru, batarya ünitesi, yazılımı, uzaktan kontrol uygulamaları, otonom sürüşü gibi özellikleri de 23 kişilik aynı ekipçe geliştirildi.

TÜRKİYE PAZARI İÇİN ONAY SÜRECİNİN SONUNA GELİNDİ

Şuan ki aşamada 300 ila 350 kilometre menzil sunan elektrikli araçların Türkiye pazarı için onay sürecinin sonuna gelindiğini söyleyen “EVRY Teknoloji” kurucu ortağı Yosun Karasu araçların özellikleri ve üretim sürecine dair şu bilgileri aktardı:

"Biz aslında elektro mobilite alanında teknoloji geliştiriyoruz. Odak noktamız bir araç üretmek ve kenara çekilmek değil. Daha çok mobilite alanındaki sorunlara çözüm getirecek bir teknoloji firmasını büyütmek isteğindeyiz. Bu teknolojilerin araçların üzerinde gösterilmesiyle kendimizi daha doğru ifade edebileceğimizi düşündük. Bu konuda ‘sürdürülebilirliğe hizmet edecek bir ürün olsun’ diyerek L7 olarak sınıflandırılan bir otomobil modelini seçtik. Şehir trafiğinde maksimum 90 km ile hareket edebiliyorsunuz ve bir insan tek başına 2 tonluk bir araçla ulaşım sağlayabiliyor. Bu da sürdürülebilirliğe tamamen aykırı. Bu nedenle L7 segmenti tercih etmek daha doğru. Araçların tiplerini küçültmenin trafik akışına ve çevreye olumlu katkısı olacaktır. Tasarımı ve üretimi bize ait olan 400 voltluk elektrik motoru, çoklu vites seçeneği sağlayan dişli kutusu ve 11kwh, 22kwh ve 33kwh kapasite seçeneğine sahip 3 farklı batarya opsiyonu sunuyoruz. Bunlar 35 kilo ortalama ağırlığa sahipler. Araç için geliştirdiğimiz motoru ise 16 kiloya kadar düşürebildik. Bu da bizim için çok ciddi bir ağırlık avantajı.

very-1.jpg

Özellikle yük taşımaya uygun araçlarımızın ihtiyaca göre devreye giren ve çıkan dört çeker seçeneği var. Multimedya ekranları, sürüş yazılımı, dokunmatik kapılar, 220 volt elektrik çıkışı, yağmur, park ve far sensörleri, ısıtmalı ve masajlı koltuklar gibi özelliklerin yanı sıra geliştirdiğimiz mobil uygulamayla aracın pek çok fonksiyonu uzaktan kontrol edilebiliyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN