TOGG ön satışları hangi tarihte başlayacak? TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG özellikleri

TOGG ön satışları hangi tarihte başlayacak? TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG özellikleri

Togg'un banttan çıkmasıyla ön satışın nasıl talep edileceği ve fiyatın ne olacağı konusunda yoğun araştırmalar devam ediyor. Türkiye’nin “Devrim” ile başlayan yerli otomobil hayali sonunda gerçek oldu. C-SUV modeli banttan çıkarılırken TOGG, C sedan ve C-X Coupé modellerini tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini söyledi. Türkiye'nin gurur tablosu elektrikli otomobilin fiyatının şubat ayında açıklanacağını söyledi. Peki Togg ön satışı ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, üretim hatlarından çıkarak üretim serüvenine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına seri üretim bandından çıkan Anadolu isimli kırmızı C SUV ile geldi. Türk bayrağının renklerine atıfta bulunarak Pamukkale adlı beyaz bir modelin yanına park etti. Togg ayrıca mevcut C-Sedan ve C-X Coupé modellerinin ilk görüntülerini de yayınladı. 27.12.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ön otomobilleri tanıtılan ve 18.07.2020 tarihinde fabrika inşaatına başlanan Togg'un seri üretim hesaplaması sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan"İnşallah Togg da önümüzdeki dönemde prestijli bir Türk markası olarak dünyanın birçok ülkesinde yolları süsleyecektir." dedi.

TOGG ÖN SATIŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ön satışın Şubat ayında başlayacağını söyledi.

TOGG NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg fiyatının da açıklanacağını ve vatandaşların Togg siparişlerini Şubat ayından itibaren ön satışta verebileceklerini duyurdu.

TOGG ÖN SİPARİŞ FORMU: TOGG ÖN SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

TOGG ön sipariş vermek isteyen birçok kişi "TOGG ön sipariş talebi" anketini yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, henüz bir yapılanma olmadığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Varank, "Nereye gidersek gidelim ‘Sayın Bakanım TOGG almak istiyoruz’ diyorlar. Müthiş bir talep var. Aracın ön satışıyla ilgili resmi talep toplama yapılmadı. Önümüzdeki dönemde şirket planlamalarını yapacaktır." Dedi.

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, distribütörlere çok fazla talep olduğunu ancak bu konudaki çalışmaların devam etmesi nedeniyle durumla ilgili bir gelişme olmadığını belirtti. Bu konuyla ilgili dolandırıcılık vakalarına da değinen Karakaş, vatandaşlardan TOGG distribütörü gibi ön sipariş ücreti kesildiği durumlar olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece bir TOGG siparişi aldığını ve bunu yaptıklarını söyledi.

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

• TOGG Aracının 200 hp ve 400 hp olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanıyor.

• Batarya % 80 doluluk seviyesine hızlı şarjla 25 dakika içerisinde erişebilecek.

• Logo Doğu ve Batı kültürlerinin birliğini simgeliyor,

• Fiyatı diğer elektrikli araçlara göre daha uygun,

• Arıza durumunda uzaktan müdahale mümkün

Togg Hızı Kaç Kilometre?

TOGG araçlarının maksimum hızı 180 km/s'dir. Araç 0-100 km/s hızlanmasını 400 beygirlik versiyon için 4.8 saniyede, 200 beygirlik versiyon için 7.6 saniyede tamamlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN