TOKİ'ye başvuru yapacaklar dikkat açıklandı! 2024 ev ve taksit fiyatları ne kadar? Resmi açıklama geldi

TOKİ'ye başvuru yapacaklar dikkat açıklandı! 2024 ev ve taksit fiyatları ne kadar? Resmi açıklama geldi

Konut fiyatlarındaki yükselişin ardından ev almak isteyen vatandaşlar TOKİ projelerine yoğun ilgi gösterdi. Herkesin merakla beklediği TOKİ açıklaması ise geldi. 2024 ev ve taksit fiyatları ne kadar? İşte, TOKİ projeleriyle ilgili merak edilen detaylar…

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği TOKİ 2024 konut fiyatları ve taksitleri ile başvuru şartları belli oldu. TOKİ resmi sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre bu yılın ilk konut satışı Çorum’da gerçekleşecek. Diğer illerdeki konut satışı duyurusunun ise önümüzdeki günlerde geleceği ifade edildi…

KONUT SATIŞ DETAYLARI BELLİ OLDU

TOKİ’nin açıklamasına göre, 2+1 evlerin satış bedeli 1.5 milyon lira civarından başlıyor. 3+1 konutlarda ise bu fiyat 1.8 milyon lira civarından başlıyor.

Evler için %10 peşinat istenirken, satışlar 180 aylık vadeyle yapılacak. 2+1 evlerin taksiti 7.500 TL’den, 3+1 evlerin taksiti ise 9.000 TL’den başlayacak.

Taksit ödemeleri ise sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibari ile başlayacak. Taksitler 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artsa da bu artışlar genelde düşük tutuluyor.

toki-1.jpg

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ konutlarına başvurmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar şöyle:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

toki-2.jpg

- Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN