Torba yasa mecliste kabul edildi! Milyonları ilgilendiren elektrik, doğalgaz ve telefon icra borçları silinecek!

Torba yasa mecliste kabul edildi! Milyonları ilgilendiren elektrik, doğalgaz ve telefon icra borçları silinecek!

İcra borçlarının affıyla ilgili son gelişmeler milyonlar tarafından merak ediliyor. Meclis'teki görüşmeler sonucunda, TBMM Genel Kurulu'nda, öğrenim kredisi, kur korumalı mevduat uygulanması, turizm payı oranları gibi düzenlemeleri de kapsayan ekonomiye dair teklif kabul edildi.

Milyonları yakından ilgilendiren torba yasası TBMM Genel Kurulu'nca kabul edildi. Bu kapsamda KYK borçlarının faizleri silinirken, borcunu ödeyenlere geri iade gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Bu kapsamda 1 milyon 392.629 kişinin öğrenim kredisi, 25.886 kişininse katkı borcu silinecek. Çalışan kişilere günlük 51 TL'yi bulan nakit yemek ücretine vergi istisnası gelecek. Kur Korumalı Mevduat Sistemi (KKM) 2023 yılı bitene kadar uzatmaya alınacak. Elektrik, doğalgaz ve telefon borçlarından kaynaklı icra dosyalarının 2.000 TL'ye kadar olan borçları da silinecek. Bakiye takip miktarı 2.000 TL ve altında olan icra takibi içindeki alacaklıların ise tasfiye edilmesi hedefleniyor.

PANDEMİDE VERİLEN CEZALAR DA SİLİNECEK!

Pandemi sürecinde verilen maske ile sokak kısıtlaması cezaları affediliyor. Bu sayede 3 milyarı bulan cezalar silinecek. Kredi, kredi kartı ve ya çek senet borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihi öncesinde ödemiş olanlar veya yapılandırmaya alanlar kara listeden çıkacak.

 torba yasası

Söz konusu düzenlemenin 10 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor. Tıp fakültelerinde altıncı sınıfta, dişçilikte beşinci sınıfta eğitim alan öğrencilere maaş bağlanacak. Ancak bu uygulama sadece vakıf üniversitelerinde geçerli olacak. İşverenler çalışanlarına elektrik, doğalgaz gibi giderleri için 30 Haziran 2023'e dek maksimum 1.000 TL'lik ödeme yapacak ve bunlar vergiden düşülecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN