TTB Başkanı Çakar istenilen enflasyon seviyesi için tarih verdi: Bir yıldan daha uzun bir süre olacak

TTB Başkanı Çakar istenilen enflasyon seviyesi için tarih verdi: Bir yıldan daha uzun bir süre olacak

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası'nın adımlarının ardından istenilen enflasyon seviyesi için tarih verdi. Çakar, istenilen seviyenin bir yıldan daha uzun bir sürede gerçekleşeceğini söylerken, bu durumu içerideki kararlılık kadar uluslararası değişkenler, turizm gelirleri, ham madde fiyatları, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerinin de belirleyeceğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası ve enflasyon ile ilgili olarak açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Çakar, enflasyon rakamlarının istenilen seviyelere gelmesinin biraz zaman bulacağını söylerken, bunu bir yıldan daha uzun bir süre olacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Çakar, “Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi bir yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum” dedi.

Tüm bunlarla birlikte Ziraat Bankası Genel Müdürü de olan Çakar, bunda içerideki kararlılık kadar uluslararası değişkenler, turizm gelirleri, ham madde fiyatları, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerinin de belirleyici olacağına vurgu yaptı.

alpaslan-cakar-yyp4-cover.jpgTBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar

YATIRIM VE CARİ AÇIK

Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Çakar, faiz artışlarıyla birlikte başlayan sıkılaşmanın kararlı adımlarla sürdürüldüğünü, enflasyona yönelik olarak net kararlı bir duruş sergilendiğini ifade edip şu şekilde konuştu:

“Enflasyonu yönetmediğimiz müddetçe yatırım ortamımızı sağlıklı bir şekilde yürütmek, fiyat ve finansal istikrarı sağlamamız mümkün olmayacaktır. Yatırım yapmak zorundayız. Yüksek değerli teknoloji üretimler yapmak zorundayız. Bunu ihracata çevirip cari fazla verecek veya cari açığı yönetecek seviyeye gelmeliyiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN