Tüm çiftçiler bunu bekliyordu! Resmi Gazete’de yayımlandı: Buğday, arpa, çavdar, yulaf… Ödemelere 2024 güncellemesi

Tüm çiftçiler bunu bekliyordu! Resmi Gazete’de yayımlandı: Buğday, arpa, çavdar, yulaf… Ödemelere 2024 güncellemesi

Çiftçiler tarafından merakla beklenen tarımsal destek ödemeleri için yeni rakamlar belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ doğrultusunda buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına ne kadar ödeme yapılacağı belli oldu. İşte 2024 tarımsal destek ödemeleri…

2024 yılında sayılı günler kala tarımsal destek ödemeleri için açıklamalarda peş peşe geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliği doğrultusunda buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 TL destek sağlanacağı belirtildi. Peki, mazot ve gübre desteği ne zaman yatırılacak? 2024 destek ödemeleri ne kadar oldu? İşte merak edilen soruların yanıtı…

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi( ÇKS) kaydı bulunan çiftçileri ödenecek buğday, arpa, çavdar, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticileri için verilen mazot ve gübre desteği için Henüz bir açıklama yapmadı. ÇKS kaydı bulunan vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ile birlikte sorgulama işlemi yapabileceği belirtildi.

ciftci-mazot.jpg

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

2024 yılı kapsamında çiftçilere sağlanacak destek ödemeleri ile ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde sağlanan bitkisel üretim desteği de tebliğ kapsamında yer alıyor.

Çeltik için 250 TL'si mazot 21 TL'si ise gübre olmak üzere toplam 217 TL destek ödemesi yapılacak. Bunun yanı sıra fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı içinde toplamda 107 TL destek ödemesi sağlanacak.

Kuru fasulye, mercimek, nohut için belirlenen rakam 124 TL olurken patates ve soya için 193 TL, yağlık ayçiçek yağı için 142 TL ödeme yapılacak.

Nadas için de dekar başına 40 TL mazot desteği sağlanırken organik tarım için kategorilere göre dekar başına 30 TL ile 180 TL arasında ödeme sağlanacak. Destek ödemeleri kapsamında takvim ve başvuru dilekçesi ile ilgili bütün ayrıntılar Resmi Gazete’de yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN