Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Yeni uygulama bugün başladı: O işlem artık 10 dakikada hallolacak

Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Yeni uygulama bugün başladı: O işlem artık 10 dakikada hallolacak

Tüm sürücüleri ilgilendiren haber geldi. Zorunlu olan o uygulamada yeni dönem bugün başlıyor. O işlem artık 10 dakikada hallolacak. İşte detaylar…

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor. Riskli basamaklarda bulunan araç sürücülerinin poliçe sorununa çözüm için yeni uygulama hayata geçirildi. Sigorta Aracıları Teklif Platformu bugünden itibaren devreye girdi.

Sigorta yapılmadığı için mağdur olan araç sahiplerinin 10 içinde teklif almasını mümkün kılan yeni uygulamayla zaman kayıpları da önlenmiş olacak. Yenilenecek sigorta karşılığında alınacak bedel ise devlet tarafından belirlenen tavan fiyatların üzerine çıkamayacak. Mayıs 2024 tarihi sonrasında ise fiyatlar hasar maliyeti endeksi kapsamında belirlenecek.

SİGORTA ARACILARI TEKLİF PLATFORMU NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası için teklif almak isteyen sürücüler, iki faza ayrılan teklif alma süreci yaşayacak. Posta’nın haberine göre; birinci fazda acenteler mevcut anlaşması olan sigorta şirketlerinden platformdan 10 dakikalık sürede teklif alabilecek. Sigortalının onayının alındığı teklif işleme alınacak.

zorunlu-trafik-sigortasi-1.jpg

Süresi içinde birinci fazda teklif alınamaması durumunda ikinci faza geçilecek. Acenteler bu fazda platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecek. Bu fazda da 10 dakika içinde söz konusu şirketler tarafından teklif verilecek ve bu teklif numaraları üzerinden şirket ekranlarından poliçe tanzim edilecek. Şirketler tarafından teklif verilmemesi ve verilen teklif ile gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi poliçe düzenlemekten kaçınma hali olarak kabul edilecek. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketler hızlıca belirlenecek.

ŞİRKET ÜYELİĞİ ZORUNLU ACENTE İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Trafik ruhsatı bulunan sigorta şirketlerinin platforma üyeliği zorunlu hale getirildi. 17.000 sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartıyla isteğe bağlı tutuldu. Platformdan yapılacak aracılık sözleşmesinde teminat mektubu sunulması veya kefalet sigortası da talep edilmeyecek.

Sigorta şirketi, acenteye yalnızca tek bir şirketle çalışılması gerektiğine dair kısıtlama getiremeyecek, aynı zamanda acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek bir düzenleme de yapamayacak.

zorunlu-trafik-sigortasi-2.jpg

ŞUBAT AYINDA %10 ARTIŞ YAŞANDI

Zorunlu trafik sigortasında fahiş fiyatları kontrol etmek için 12 Nisan 2017 itibari ile tavan fiyat uygulamasına geçiş yapılmıştı. Tavan fiyat da her ay belli oranda artıyor. Aylık %2 artan trafik sigortası tavan fiyatları, 2024 yılının ilk dört ayında ayda %5 artırımla uygulanacaktı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bu oranları iki katına kadar artırma yetkisi var. Ocak ayında bu yetki kullanılarak %10 artış yapıldı. SEDDK, araç grubu ile kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de %10 artırılması kararını aldı.

MAYIS AYINDA HASARA GÖRE BELİRLENECEK

Mayıs 2024 sonrasında ise fiyatlar hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek. Bu endeksi de asgari ücret artış oranı, enflasyon ve parça fiyatları belirleyecek. Trafik sigortasında hiç kazası olmayanlar 8. basamağa kadar çıkıyor ve ödeyecekleri prim miktarı düşüyor. Çok fazla kazaya karışanlarda ise basamak sıfıra kadar iniyor ve sigorta ücreti artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN