Türk akaryakıt devinden kötü haber! Türkiye genelinde 259 istasyonu bulunuyordu: Satışı resmen onaylandı

Türk akaryakıt devinden kötü haber! Türkiye genelinde 259 istasyonu bulunuyordu: Satışı resmen onaylandı

Rekabet Kurulu, Türkiye genelinde 259 istasyonu ve Kocaeli’de depolama alanı olan Türk akaryakıt devinin satışını resmen onayladı. İşte detaylar…

Türk akaryakıt devi Altınbaş Petrol A.Ş’nin (ALPET) satışı Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Kararın onaylanması sonrası ALPET’in tek kontrolü Zeren Group’a devredildi.

259 AKARYAKIT İSTASYONU VARDI

Rekabet Kurulu tarafından onay kararıyla ilgili yapılan açıklamada, Zeren Group Yatırım Holding A.Ş, Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş’nin (ALPET) tek kontrolünü devralma işlemi onaylandı. Altınbaş Holding’e bağlı ALPET, 259 akaryakıt bayisi ve Mersin, Aliağa, Samsun, Kocaeli, Kırıkkale ve Antalya’da yer alan 6 depolama ve dolum tesisinde toplamda 227.014 m3 depolama kapasitesine sahip.

alpet-satis-1.jpg

Zeren Group, mali müşavirlikten danışmanlığı, bilgi teknolojilerinden otomotive, gayrimenkul yatırımından inşaata kadar geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdürüyor. Söz konusu devralma, Zeren Group’un farklı sektörlerdeki geniş deneyimi ile güçlü portföyünü daha da genişletmesini sağlayacak.

Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş’nin ALPET markasıyla sahip olduğu akaryakıt bayileri ile depolama tesisleri, Zeren Group’un stratejik büyüme hedeflerine katkıda bulunarak rekabet gücünün artmasına neden olabilir. Bu işlem, enerji sektöründeki faaliyetlerini artırmayı isteyen Zeren Group için önemli bir adım olarak ön plana çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN