TÜRKBESD'ten uyarı: Kredi kartı taksitlendirmesi azaltılırsa...

TÜRKBESD'ten uyarı: Kredi kartı taksitlendirmesi azaltılırsa...

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği, kredi kartlarına yönelik olası bir düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Dernek, iç piyasadaki dinamizmi vurgulayarak kredi kartı taksitlendirmesinin sektör için önemli olduğunu belirtti. Kredi kartı taksit sayılarının azaltılmasının sektörde büyük endişe yarattığını ifade etti.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), 2024 Ocak ayı sonuçlarını açıkladı. Sektörün iç pazardan aldığı güçle istikrarını sürdürdüğüne dair sinyaller veren rapora göre, ocak ayı ihracatında bir önceki döneme kıyasla yüzde 2'lik bir azalma yaşanırken, toplam satışlar ise ihracat ve iç satışlarla birlikte yüzde 5 arttı. Üretim adedi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 yükseldi.

Sektörün iç pazarın bel kemiği olduğu vurgulanırken, iç pazardaki satışlardaki yüzde 22'lik artış dikkat çekti. Ancak dış piyasalardaki daralmanın etkilerinin dengeleyici gücü olduğu belirtildi.

Ancak, iç piyasada yaşanan olumlu seyir, kredi kartı taksit sayılarının azalması gibi uygulamaların oluşturduğu risklerle karşı karşıya. Bu durum, tüketicilerin "panik alışveriş" yapmasına ve enflasyonun tetiklenmesine neden olabilir. Sektörün temsilcileri, iç pazarın canlılığını korumak ve büyümeyi desteklemek adına yeni düzenlemeler ve teşviklerin hayata geçirilmesini bekliyor.

TÜRKBESD, iç pazarın öneminin altını çizerek, kredi kartı taksit sayılarının artırılması gibi adımların atılmasını ve tüketicilerin satın alma gücünün artırılarak piyasaya olumlu hareketlilik kazandırılmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN