Türkiye Kasaplar Federasyonu: Et şu an en ucuz gıda maddesi ama Pazartesi zam gelecek

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, 'Et şu an en ucuz gıda maddesidir' diyerek "Pazartesi günü ete zam bekleniyor ama biz olmasını istemiyoruz" dedi. Yardımcı ayrıca, zincir marketlerde et satışına da yasak getirilmesini istedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ülke genelindeki tüm ürünlerde iki üç kat fiyat artışı yaşandığını, eti aldıkları fiyatın üzerine kar koymak zorunda olduklarını gerektiğini söyleyerek "Et şu an en ucuz gıda maddesidir. Kıyma 100, kuşbaşı 110-120 TL civarında. Fiyatlar yerinde durur mu önümüzdeki günlerde belli olur. Çünkü gitgide maliyetler artıyor" diye konuştu.

'ET EN UCUZ GIDA MADDESİDİR'

Her geçen gün hayvan üreticisi sayısının azaldığını vurgulayan Yardımcı, "Aile işletmelerine destek verilmesi lazım. Avrupa’da 80 büyükbaş hayvana kadar devlet destek veriyor. Ama 100’ü geçtiği zaman devlet tüccar diyor. Bunu herkes iyi biliyor. Eskiden her evde 4-5 inek ve buzağıları olurdu. Bugün inekler, danalar kesiliyor. Ne yapsın üretici et fiyatı yemi kurtarmıyor. Buna rağmen et şu an en ucuz gıda maddesidir. Kıyma 100, kuşbaşı 110-120 TL civarında. Fiyatlar yerinde durur mu önümüzdeki günlerde belli olur. Çünkü gitgide maliyetler artıyor" diye konuştu. 2 yıldır fırsatçılık yapmadıklarını ve ete zam yapmadıklarını dile getiren Yardımcı, şu an bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.

'ZİNCİR MARKETTE ET SATMAK YASAKLANMALI'

Zincir marketlerin et ve et ürünlerini satmasını da eleştiren Osman Yardımcı, "Avrupa’da zincir marketlerde et satışı yoktur. Bizdeki marketler bir araba satmıyor. Böyle bir ticaret olmaz. Zincir marketlerin sattığı eti, kasap esnafının satması gerekir. Zincir markette sigara ile ekmek satışı yasaklandığı an, etinde yasaklanması gerekir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN