Türkiye’de 16 mağazayla faaliyet gösteriyordu! Kozmetik devinden kötü haber: İflas kapısını çaldı

Türkiye’de 16 mağazayla faaliyet gösteriyordu! Kozmetik devinden kötü haber: İflas kapısını çaldı

Kozmetik sektörünün öncü şirketlerinden olan o kozmetik devinden kötü haber geldi. İflasın eşiğine gelen şirket Türkiye’de 16 mağazayla faaliyet gösteriyordu…

Dünyaca ünlü Fransız L’Oreal grubunun 2017'de devrettiği kozmetik firması ekonomik kriz karşısında ayakta kalamadı. Türkiye dahil birçok ülkede faaliyet gösteren şirketin iflasla burun buruna gelmesi, sektörde şok etkisi yaratırken yeni bir endişeye de neden oldu.

TÜRKİYE’DE 16 MAĞAZASI VAR

L’Oreal grup tarafından 2017'de devredilen The Body Shop’un iflasla karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Kadınlar tarafından büyük önem taşıyan dünyaca ünlü kozmetik markasının bu haberi sektörde şok etkisi yarattı.

kozmetik-devi-iflas-1.jpg

Türkiye’de 16 mağazası bulunan şirketin mali krizle karşı karşıya kaldığı ve bu yüzden de iflas başvurusu hazırlığı yaptığı öğrenildi. Şirketin Türkiye dışındaki ülkelerde faaliyet gösteren şubelerinin ise krizden etkilenmediği belirtildi.

1976’da İngiltere Brighton’da kurulan The Body Shop 2006’da Fransız L’Oreal grubu tarafından satın alınmıştı. Şirket 2017 yılında ise Alman yatırım fonu Aurelius’a devredildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN