Türkiye'de 3 yeni banka kuruluyor! Ortakların kimler olacağı belli oldu: Sermayesi dudak uçuklatıyor

Türkiye'de 3 yeni banka kuruluyor! Ortakların kimler olacağı belli oldu: Sermayesi dudak uçuklatıyor

Türkiye'de 3 yeni banka kuruluyor! Bu 3 yeni bankanın ortakları ise belli oldu! Sermayesi ise dudak uçuklatan cinsten...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finans sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar, bankacılık sektörüne önemli yenilikler kazandıracak.

TOPLAM SERMAYESİ 3 MİLYAR TL

Herkes banka hesaplarını kontrol etsin! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 ile bitenler...

BDDK, sektöre iki yeni yatırım bankasının katılmasına onay verdi. Marin Yatırım Bankası AŞ ve Aytemiz Yatırım Bankası AŞ'nin kurulmasına yönelik karar, Resmi Gazete'de ilan edildi. Bu bankaların toplam sermayesi 3 milyar TL olarak belirlenmiş durumda. Yeni bankaların kurucu ortakları arasında Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu, Yavuz Duranoğlu ve Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ gibi önemli isimler yer alıyor.

Faizler düştü, fırsat kapıda! 100 bin TL'lik kredi için en uygun vade seçenekleri... Banka banka belli oldu! - Nokta Gazetesi

BDDK, dijital bankacılık alanında da yeni bir adım atarak, Adil Katılım Bankası AŞ'nin kurulmasına izin verdi. Dijital bankacılık sektörüne katılacak olan bu yeni banka, 3 milyar TL sermaye ile faaliyete geçecek. Adil Katılım Bankası AŞ, dijital bankacılık yönetmeliği esaslarına uygun olarak hizmet verecek. Kurucu ortaklar arasında Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan gibi sektörde deneyimli isimler bulunuyor. Bu hamle, dijital bankacılıkta rekabeti artırarak, müşterilere daha geniş ve yenilikçi hizmetler sunmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN