Türkiye'de ilk! Dev banka ‘100. Yıl Bonosu’nu halka arz ediyor! Talep toplama bugün başladı

Türkiye'de ilk! Dev banka ‘100. Yıl Bonosu’nu halka arz ediyor! Talep toplama bugün başladı

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan o banka ‘100. Yıl Banosu’nu halka arz edeceği haberleri ile gündeme geldi. Talep toplama bugün itibariyle başlarken yatırımcılar tarafından ilgi görmeye başladı. İşte detaylar…

İş Bankası aldığı bir karar ile yeşil borçlanma aracı olan ‘100. Yıl Bano’sunu halka arz etti. Talep toplamaya başlayan dev banka, talep toplama işleminin 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacağını ve alt limitin 1.000 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

yeni-proje-44.jpg

KURULUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜNDE DEV ADIM

Kuruluşunun 100. yıl dönümünde yeşil dönüşümün finansmanına katkı sağlamak amacıyla yeni bir adım atan Türkiye İş Bankası, halk arasında yeşil borçlanma aracı olarak bilinen “100. Yıl Bonosu”nu halka arz edecek. Ekonomim’de yer alan habere göre, talep toplama işlemleri 15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek iken alt limit 1.000 TL olacak.

Yatırımcılar ilk defa bu halka arz ile beraber İşCep aracılığı ile talep işlemi gerçekleştirebilecek. Öte yandan Bononun yatırım başlangıç tarihi 22 Nisan 2024 iken, vade bitiş tarihi İş Bankası’nın 100. kuruluş yıldönümü olan 26 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

yeni-proje-45.jpg

HEM YATIRIMCILAR HEM BANKA İÇİN OLDUKÇA KIYMETLİ

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında sürdürülebilir ekonominin tesisinde finans sektörünün rolüne ilişkin olarak şunları söyledi:

“Gerek sosyal sorumluluk çalışmalarımızda gerekse ana faaliyet alanlarımızda 100. yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz. 100. Yıl Bonosu’nu da bu bakımdan çok kıymetli buluyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN