Türkiye'nin dev lastik firması kepenkleri indirdi, yüzlerce işçi ortada kaldı! Ünlü fabrikada üretim durduruldu

Türkiye'nin dev lastik firması kepenkleri indirdi, yüzlerce işçi ortada kaldı! Ünlü fabrikada üretim durduruldu

Türkiye’nin lastik üretiminde önde gelen o firması Kocaeli’nde bulunan fabrikasını geçici olarak kapattı. Üretimin durduğu fabrikadaki 430 çalışan ise bu süreçte izne çıkarıldı. İşte detaylar…

Dünya lastik markası olan Goodyear İzmit’teki fabrikasının faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. 1 Temmuz’da tekrardan iş başı yapacak olan işçiler de zorunlu yıllık izne çıkarıldı. Fabrikanın üretimi 1 Haziran’da durdurduğunu belirten yetkililer, siparişlerdeki azalmadan dolayı üretimi durdurma kararı aldıklarını, çalışanlara da bu kapsamda izin verildiğini açıkladı.

goodyear-kocaeli-fabrikasini-kapatti.jpg

Lastik-İş Sendikası’nın örgütü olan fabrikada çalışan 430 işçinin, üretim yapılmaması ve yıllık bakım gerekçesi ile izne çıkarıldığı aktarıldı.

goodyear-kocaeli-fabrikasini-kapatti-1.jpg

GELECEK YILDAN İZİN EKLENDİ

Fabrikadaki işçilerden yıllık izni 20 gün olan işçiler gelecek yılın izninden 6 gün kullandı. 20 günden fazla izni olanlara ise sadece bu yılın izni verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN