Türkiye'nin en ucuz elektriklisi seri üretime başlıyor! Yılda 150 bin araç üretilecek

Türkiye'nin en ucuz elektriklisi seri üretime başlıyor! Yılda 150 bin araç üretilecek

Artan otomobil fiyatlarıyla gözler hep en uygununu aramaya devam ediyor. Elektrikli araba almak için uygun fiyatlı otomobilleri takip eden otomobil tutkunlarına müjde! Türkiye'nin en ucuz elektriklisi seri üretime başlıyor...

Türkiye'deki en ucuz elektrikli araçlardan biri olan Leapmotor T03, Polonya'da üretilmeye başladı!

Geçen yıl 1,5 milyar avro değerinde yatırım yaparak Leapmotor'un %21'lik hissesini satın alan otomotiv devi #Stellantis, Çin merkezli şirketin Avrupa pazarına girişini hızlandırmaya hazırlanıyor.

HAZİRAN SONUNA KADAR ÜRETİME BAŞLAYACAK

LEAPMOTOR T03 - Suv Leapmotor T03 elektrikli şehirli

Reuters'ın aktardığı habere göre, T03 modeli, Stellantis'in sahip olduğu Polonya tesislerinde haziran sonuna kadar üretime başlayacak. Bu tesislerde Fiat 500, 600, Jeep Avenger gibi popüler modeller de üretiliyor. Ancak, ilk aşamada yarı demonte (SKD) üretim yapılacağı için Türkiye'ye Çin'den değil, Avrupa menşeli olarak ithal edilmesi pek mümkün görünmüyor.

Stellantis, Leapmotor'un geniş kapsamlı Avrupa üretim operasyonunu ise İtalya'nın Turin kentindeki tesisinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Yıllık 150.000 araç üretim kapasitesi hedefleniyor.

Bu adım, hem Leapmotor'un Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hem de Stellantis'in elektrikli araç segmentindeki portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN