Türkiye’nin turizm cennetinde ziyaretçi rekoru! Antalya’ya yeni rakip: Her geçen yıl ilgi daha çok artıyor

Türkiye’nin turizm cennetinde ziyaretçi rekoru! Antalya’ya yeni rakip: Her geçen yıl ilgi daha çok artıyor

Türkiye’nin turizm cennetinde ziyaretçi rekoru kırıldı. Ülkemizin önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Denizli Pamukkale’yi bu yıl ziyaret edenlerle yeni bir rekor kırıldı…

Büyüleyici görüntüsüyle kendine hayran bırakan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de adını yazdırın, Denizli’nin incisi Pamukkale her geçen yıl rekor tazelemeye devam ediyor. Beyaz travertenleriyle ünlenen Pamukkale, 4 mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Ülkemizin en fazla ziyaretçi alan bölgelerinden olan Pamukkale’yi geçen sene 1 milyon 990.786 kişi ziyaret etti.

pamukkale-1.jpg

2023’TE ZİYARETÇİ REKORU KIRDI

1 Ocak 2013 ile 19 Aralık 2023 tarihleri arasında Pamukkale’yi ziyaret edenlerin sayısı 162.286, Laodikeia’yı ziyaret edenlerin sayısı ise 115.048 kişi olarak toplam ziyaretçiler 2 milyon 277.334 kişiye ulaştı. 2023 yılı Kasım ayında ise Pamukkale’yi 119.044, Laodikeia’yı da 7.960 kişi ziyaret etti.

Pamukkale’ye genelde Rusya, Polonya, Güney Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinden turistlerin geldiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN