Türkiye'nin yüzde 86'sı yeni yılı evde geçirecek: Yılbaşı sofrası cep yakıyor

Türkiye'nin yüzde 86'sı yeni yılı evde geçirecek: Yılbaşı sofrası cep yakıyor

Yeni yıla kısa süre kala yılbaşı akşamı için planlar yapılmaya başladı. Yapılan son araştırmaya göre yılbaşını kutlayacağını belirtenlerin yüzde 86,6’sı yılbaşını evinde geçireceğini söyledi. Yılbaşını ailesi ve sevdikleriyle evde geçirecek 4 kişilik bir ailenin yeni yıl sofrası ve sonrasında televizyon karşısında kuruyemiş ile meyve atıştırmalığı için en az 1000 lira harcaması gerekiyor.

Yeni yılı evde karşılayacak vatandaşların alışveriş telaşı başladı. Yılbaşını evde ailesi ve sevdikleriyle geçirecekler alışveriş ve yemek hazırlıklarına hız verdi.

Yılbaşı akşamını evde geçirecek 4 kişilik ailenin çorba, pilav, salata, ana yemek ve düşük fiyatlı bir tatlı ile meşrubattan oluşan 'yeni yıl sofrası' için yaklaşık 500 lira harcaması gerekiyor.

Yemekten sonra televizyon karşından atıştırmalık ve kuruyemiş ve meyve, maliyeti artırıyor.

Yılbaşı alışverişini pazardan yapan ailenin harcaması 1 kilogram kabak çekirdeği, tuzlu fıstık ve leblebi karışımı için 200 lirayı bulurken, karışıma Antep fıstığı, kaju, fındık ve badem gibi çeşitler eklenince bu miktar 350 liraya çıkıyor. 1'er kilogram ayva, elma, armut, nar, mandalina ve portakal gibi meyvelerin tüketilmesi durumunda en az 150 lira harcama gerekiyor.

Evdeki eğlenceye ananas kivi ve çilek gibi meyve çeşitlerinin eklenmesi ise maliyet daha da artırıyor.

HARCAMALAR 2 BİN 500 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Yeni yılı evinde kutlayacak ailenin yaklaşık 1000 lira harcama yapması kaçınılmazken, bol çeşitli sofralar için söz konusu rakam 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Pazarda kuruyemiş tezgahı bulunan Engin Sarı, yılbaşı akşamı için alışveriş yapanların sayısındaki artışın satışlara olumlu yansıdığını söyledi.

Yeni yılı ailesiyle evde karşılamak isteyenlerin kuruyemiş tüketimine önem verdiğini vurgulayan Sarı, "İnsanlar bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Genelde 'kokteyl' diye bilinen karışık çerez satılıyor. Leblebi, fıstık, çekirdek satışı fazla. Geçen seneye göre fiyatlar arttı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN