Türkiye'ye petrol müjdesi! Petrol devi tüm Türkiye'ye duyurdu: "O ilde petrol bulduk"

Türkiye'ye petrol müjdesi! Petrol devi tüm Türkiye'ye duyurdu: "O ilde petrol bulduk"

Dünya üzerindeki en değerli malzemelerden birisi olan petrol arayışı ülkemizde devam ediyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatında belirleyici unsur olan petrol çalışmalarında müjdeli haber geldi. O ilimizde petrol bulunduğunu, petrol devi duyurdu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de aranan petrol nihayet bulundu. Petrol devinden Türkiye için müjdeli haber geldi. O ilde petrol bulunduğu paylaşıldı. Peki, hangi ilimizde petrol bulundu? İşte tüm detaylar...

PETROLÜ ÇIKARMAK İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Doğalgaz ve petrol arayışı süren Türkiye'de müjdeli haber geldi. Arar Petrol A.Ş. petrol bulunan illeri paylaştı. İki farklı bölgede petrol bulunduğunu söyleyerek, petrolü çıkartmak için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MAPEG) başvuruda bulundu. Petrolün yer aldığı bölgelerin, Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu bilgisi verildi.

petrol-fiyati-ne-olacak.webp

İKİ BÖLGEDE PETROL TESPİT EDİLDİ

Petrol tespit eden Arar Petrol, AR/ARR/K/O36-a1, a2, a3 pafta numarasına ait petrol arama ruhsat sahasında işlemleri gerçekleştirdi. MAPEG'e başvurusunu 17 Mayıs 2024 tarihinde yapan petrol şirketi, ARİ/ARR/K/O36-a1-1 ve ARİ/ARR/K/O36-a2-1 paftaları için de petrol işletme ruhsatı başvurusunda bulundu.

Petrol tespit edilmesi ülkemiz için enerji bağımsızlığında önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor. Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin devam etmesiyle enerji güvenine olan artış, Türkiye'de stratejik olarak üstünlük sağlıyor. Gabar Dağı'ndan gelen müjdelerin sonucunda, çevre illerde de petrol bulunması ümit ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN