Ünlü bankadan 14 Mayıs seçimleri analizi: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak?

Ünlü bankadan 14 Mayıs seçimleri analizi: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak?

14 Mayıs seçimleri öncesinde sonrası için dünyaca ünlü bankalardan dolar/TL analizleri gelmeye devam ediyor. Morgan Stanley'in ardından HSBC de, seçim sonrası kim kazanırsa kazansın, doların yükseleceğini öngördü. Ünlü banka, yıl sonundaki dolar beklentisini de 21 liradan 24 liraya çıkardı.

14 Mayıs seçimlerine 38 gün kalmışken yerli ve yabancı bankalarda seçim sonrası doların seyri yönündeki analizler gelmeye devam ediyor. Dolar/TL analizlerine bir yenisi daha eklendi.

HSBC de dün yayımlanan Morgan Stanley'in analizi gibi seçim sonuçları nasıl olursa olsun TL'nin zayıflamasının olası olduğuna vurgu yaptı.

HSBC CEEEMEA Bölgesi Kur Stratejisti Murat Toprak tarafından kaleme alınan raporda bozulan temeller ve TL'nin aşırı değerlendiğine dair işaretlerin kurda bankanın daha önce öngördüğünden daha geniş bir düzeltmeye yol açabileceği belirtildi.

Banka bu değerlendirmenin ardından yıl sonu dolar/TL beklentisini 21'den 24'e yükseltti.

Bloomberg'ün derlemesine göre; raporda Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ekonomi ve para politikasında, Türk lirasının orta ve uzun vadeli görünümünde etkili olabilecek değişiklikler yaratabileceğinin altı çizildi.

Türk lirasının döngüsel ve yapısal kırılganlıklarının ortada olduğunu dikkat çeken banka, daha önce hazırladıkları birçok raporda vurguladıkları gibi yüksek negatif faizin, yüksek cari açığın, düzenli sermaye akışlarının yaşanmamasının, düşük Döviz rezervlerinin ve liralaşma politikasının sürdürülebilirliğine ilişkin risklerin Türk lirası için öne çıkan zorluklar olduğunu belirtti.

21'DEN 24'E ÇIKTI

Bu değerlendirmelerin ardından banka çeyrekler bazında dolar/TL beklentilerini yukarı çekti.

Daha önce yılın ikinci çeyreği için 19,5 tahminini paylaşan banka bu tahminini 20 seviyesine çıkardı. Üçüncü çeyreğin sonu itibariyle bankanın dolar/TL beklentisi 20'den 23'e yükseldi.

Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 21'den 24'e çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN