Ünlü kot pantolon markası iflasını duyurdu! Kimse beklemiyordu, sektörün bir devi daha battı

Ünlü kot pantolon markası iflasını duyurdu! Kimse beklemiyordu, sektörün bir devi daha battı

İflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor! Ünlü kot pantolon markası iflasını duyurdu! Kimse beklemiyordu ama sektörün bir devi daha battı...

İstanbul İcra Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, tekstil sektörünün önde gelen firmalarından ÜNATEKS'in iflası 6 Haziran 2024 itibariyle kesinleşti ve tasfiye işlemleri başlatıldı. Bu durum, sektörde büyük bir şok dalgası yarattı.

EKONOMİK KRİZİ SEKTÖRLERİ BİRER BİRER VURUYOR

Küresel ekonomik kriz, dünya genelinde ve Türkiye'de birçok firmanın mali yapısını olumsuz etkiledi. Döviz kurlarındaki yükseliş, maliyetlerin artmasına ve talebin azalmasına neden oldu. Tekstil sektörü, bu ekonomik baskılardan en çok etkilenen sektörlerden biri haline geldi. Bankaların yüksek faiz oranları ve kredilere erişimde yaşanan zorluklar, firmaların finansal sıkıntılarını daha da derinleştirdi.

Türk kot devi iflas etti! İsmini herkes biliyor

Denim giyim üretiminde önemli bir yere sahip olan ÜNATEKS, kot pantolon, kot gömlek ve kot ceket gibi ürünlerin imalatını gerçekleştiriyordu. Ancak, maliyetlerin artması ve talebin düşmesi nedeniyle iflas kaçınılmaz oldu. İstanbul İcra Dairesi'nin açıklamasına göre, ÜNATEKS'in iflas kararı Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından onaylandı ve tasfiye süreci de bu mahkemenin gözetiminde yürütülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN