Ünlü milyarderden dev eleştiri! Piyasa değerlendirmesi ile yatırım planını güncelledi: kumar patlaması yaşanıyor!

Ünlü milyarderden dev eleştiri! Piyasa değerlendirmesi ile yatırım planını güncelledi: kumar patlaması yaşanıyor!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ile birlikte büyük isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2022 senesi ile birlikte bankalarda bulunan hisselerini satarak altın madenciliği şirketine dönen Barrick hissesinin yüzde 1,2'sini alması ile birlikte dünya gündeminde yer edinen ünlü milyarder Warren Buffet tek tek açıkladı. ABD tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte Bitcoin açıklaması ile dikkatleri üzerinde topladı. İşte tüm detaylar...

ÜNLÜ MİLYARDERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Ünlü milyarder tarafından kısa bir süre önce CNBC'ye röportaj vermişti. Gündem maddesi olan yatırımcı ve Berkshire Hathaway'ın CEO'su olarak bilinen Warren Buffet kritik detaylara değindi. Açıklamasında piyasada yer alan yatırımcılarının bir kumar patlaması yaşadığı bilgisini paylaştı.

Bitcoin'in bir kumar tokeni olduğunun altını çizdi. Warren Buffet tarafından daha öncesinde de birçok kez Bitcoin şüphelerine dair açıklamalar yapılmıştı. Ünlü milyarder "fare zehri" olarak isimlendirmesiyle hiçbir zaman Bitcoin almayacağını vurgulamıştı. Ayriyeten faydalı bir şeyler üretmediğini belirterek Bitcoin'in hiçbir değer görmediğinin de altını çizdi.

Ünlü milyarder Warren Buffet tarafından 2021 Nisan ayında yaptığı Berkshire Hathaway yıllık hissedar toplantısı ile Bitcoin hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamalar ise kısa süre içerisinde gündemde yer alarak yatırımcıların dikkatini üzerinde toplamayı başarmıştı.

105758393-15511059379711u8a9300-scaled.jpg

"BİTCOİN BİR ŞEY ÜRETMİYOR!"

Bitcoin'e dair açıklamalarda bulunan ünlü milyarder önümüzdeki yıl ya da 5 veya 10 yıl içerisinde yükselebileceğini fakat düşme ihtimalinin de olabileceğini ifade ederek bilmediğini de vurguladı.

Fakat emin olduğu şeyler hakkında da açıklamalarda bulunarak Bitcoin'in hiçbir şey üretmediğine dikkat çekti. Bu açıklamanın devamında ise içerisinde bir büyünün olduğunu ve insanlar tarafından pek çok şeye büyü atfettiğini açıkladı.

sold-apple-shares-1.jpg

DOLAYLI YOLDAN KENDİSİ DE İÇİNDE!

Ünlü milyarderin Bitcoin'i küçümsemesi durumuna rağmen Warren Buffet müşterilerine kripto hizmetleri sunan Brezilyalı bir dijital banka olarak dikkat çeken Nubank'taki hissesi vesilesiyle bu duruma katkıda bulunduğu görülüyor.

Bitcoin'e dolaylı yollardan yatırım yaptığı da gözler önüne serildi. Warren Buffet tarafından Berkshire Hathaway şirketi 2021 Haziran ayı ile birlikte Nubank'a 500 milyon dolar yatırım yaptarak hissenin yüzde 2,3'ünde söz sahibi olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN