Ünlü otomobil şirketi yüzde 39 indirim yaptı! Fiyatlar dibi gördü: İflas tehlikesiyle karşı karşıya

Ünlü otomobil şirketi yüzde 39 indirim yaptı! Fiyatlar dibi gördü: İflas tehlikesiyle karşı karşıya

ABD merkezli ünlü otomobil üreticisi son zamanlarda iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğu haberleriyle gündemdeki yerini koruyor. Şirket elektrikli arabasında yüzde 39 indirim yaptı! Versiyonlarının en ucuzu...

ABD merkezli otomobil üreticisi Fisker, iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalınca kurtuluşu indirimde gördü. Şirket tek modeli olan elektriklisinde büyük bir indirim yaptı. Yüzde 39 indirim yaparak fiyatını dibe çekti.

ARABANIN FİYATI DİBİ GÖRDÜ

Fisker Says It's Got More Than $300 Million Worth Of Preorders For Its Electric SUV

Fisker Inc., Bloomberg'in haberine göre Ocean spor arazi aracının fiyatını ciddi oranda düşürdü. Özellikle en üst düzey versiyon olan Extreme için yapılan %39'luk indirim, dikkatleri üzerine çekti. Buna göre, Fisker, Extreme versiyonunun fiyatını 24,000$ indirerek 37,499$'a çekti.

Şirketin yaptığı bu büyük indirimle birlikte diğer versiyonların fiyatlarında da ciddi düşüşler yaşanacak. Ocean'ın daha uygun fiyatlı ve cazip bir seçenek olması hedeflenirken, en uygun donanımlı versiyonun fiyatı da 24.999 dolara çekildi.

İFLAS TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Ancak Fisker'in hisse fiyatlarındaki düşüşler endişe verici boyutlara ulaştı. Hisse fiyatlarının 1 doların altına düşmesi, New York Borsası'ndan çıkarılma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu durum, şirketin kaynak yaratma çabalarını hızlandırmasına neden oldu ve Ocean'ın üretimi durduruldu.

Fisker'in iflas tehlikesiyle karşı karşıya olması, büyük bir indirim kararı almasının yanı sıra, şirketin marka imajını da olumsuz etkiliyor. Geçen ay yapılan bir "Bu Şimdiye Kadar İncelediğim En Kötü Araba" isimli Youtube incelemesi, Fisker Ocean'ın kötü bir izlenim bırakmasına neden oldu ve şirketin hisselerinin daha da düşmesine neden oldu.

ABD'deki elektrikli araç pazarındaki büyümenin beklenenden yavaş olması, Fisker gibi şirketlerin zorlu bir rekabetin içine girmesine neden oluyor. Tüketicilerin menzil kaygısı ve düşük maliyetli elektrikli sedanların Çinli rakipleriyle rekabet etme zorunluluğu, şirketin önünde ciddi bir meydan okuma olarak duruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN