Üretici tarih verdi: Vatandaş et ve süt bulmakta zorlanacak

Üretici tarih verdi: Vatandaş et ve süt bulmakta zorlanacak

Et ve süt üreticisi döviz girdileri nedeniyle artık artan maliyetlere katlanamadıklarını belirterek yaz ayları itibarıyla vatandaşların et ve süt ürünlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) yazılı bir açıklama yaparak "Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır" dedi.

'ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ'

TÜSEDAD’dan yapılan açıklamada, tedarik zincirinin kırılma noktasına geldiğini belirterek süt, “Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır” denildi.

'YEM MALİYETİ KASIM'DA YÜZDE 53 ARTTI'

TÜSEDAD Yönetim Kurulu imzalı açıklamada, 8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatının 4.70 TL/litre olarak belirlendiğini belirterek, maliyet hesapları yapılırken Ekim sonu maliyetlerinin temel alındığı, 1 Kasım tarihinden bu güne yem maliyetlerinin yüzde 53 arttığı ifade edildi. TÜSEDAD, “1 litre sürü 5.5 TL’nin üzerinde mal edip 4.70 TL’ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN