Uzman isim açıkladı! Altını olan sıkı tutunsun... O tarihte herkes yastık altından çıkaracak

Uzman isim açıkladı! Altını olan sıkı tutunsun... O tarihte herkes yastık altından çıkaracak

Uzman isim Doç.Dr. Filiz Eryılmaz açıkladı! Altını olanlar sıkı tutunuz! O tarihte herkes yastık altından çıkaracak! Altında rekor seviye için tarih verildi...

ABD'de dördüncü çeyrek GSYİH verileri ve Fed'in tercih ettiği PCE enflasyon rakamları, piyasaların yönünü belirleyeceği belirtiliyor. Fed'in faiz politikalarının gündemdeki sıcaklığını koruduğu bir ortamda, ons altın 2.030 dolara sabitlendi. Gram altın ise ekranlarda 1.967 TL’den işlem görüyor. TGRT Haber ekranlarında ekonomi gündemini değerlendiren Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, geçtiğimiz hafta ons altında yaşanan baskının sebebini Amerika'dan gelen güçlü ekonomik veriler olarak açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 948 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1845 dolar seviyesinde bulunuyor.

Eryılmaz, Amerikan ekonomisinin güçlü olması ve Fed'in erken faiz indirimine gitmeyeceği beklentilerinin altına olan baskıyı artırdığını belirtti. Ancak, altının düşüş eğiliminde olmasına rağmen güçlü bir şekilde düşmediğini ve direnç gösterdiğini ifade etti. Doç. Dr. Eryılmaz, bu durumun, altının güçlü durmaya devam ettiğini gösterdiğini belirterek, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında yükseliş beklentisi olduğunu vurguladı.

2024 YILINDA TARİHİ ZİRVELERE ULAŞACAK

Seçim öncesi 1.500 TL'ye satıyorduk!' Kuyumculardan gram altın için yorum: 'Yüzde 30 civarında altın…' - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında daha fazla yükselebileceğini öne süren Eryılmaz, güçlü bir yabancı girişi olması durumunda doların daha fazla baskı altında kalabileceğini ifade etti. Türkiye'nin oyun planının ise dolar enflasyonunun altında değer kazanması olduğunu belirten Eryılmaz, TL'nin reel olarak değer kazanması durumunda doların baskı altında kalabileceğini söyledi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, bu durumun altının, özellikle 2024 yılında, tarihi zirvelere ulaşmasını sağlayabileceğini belirtti.

MARTTAN SONRA ALTIN YÜKSELECEK

Altın fiyatları düşüşe geçen ABD enflasyonuyla birlikte rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Dün açıklanan ABD Mart ayı enflasyonu sonrasında gram altın 1270 lirayı da aştı.

Geri çekilmelerin orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu ifade eden Eryılmaz, bu dönemde ons ve gram altında alım için uygun ortam oluştuğunu belirtti. Yatırımcılara, önümüzdeki günlerde Amerika'dan gelecek verilere dikkat etmelerini ve olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmelerini önerdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Altını doğrudan ya da dolaylı her türlü varlık 2024 yılında kazandıracak. Fakat treni kaçırmamak lazım. Dolayısıyla bu aralar çok önemli. Artık alım fırsatını bu ara yakaladık, yakaladık. Sonra ikinci çeyrek itibariyle artık marttan sonra altında daha yüksek seviyeler görmeye başlayacağız." dedi.

Eryılmaz alım fırsatının hala sürdüğünü belirterek, "Evet bence tren yine kaçtı. Geçtiğimiz sene en güzel alım fırsatının dönemiydi ama buna rağmen hala alım fırsatı veriyor. Bu hafta perşembe cuma Amerika’dan gelecek veriler, Avrupa Merkez bankasının faiz kararı hepsini birleştirdiğimiz bizim Merkez Bankamızın kararı var. Dolayısıyla bir geri çekilme olursa mutlaka alım fırsatı olarak değerlendirsin değerli." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN