Ve efsane resmen satışta! Çok ucuz: 870 km menzil eksi 40 derecede bile üstün performans

Ve efsane resmen satışta! Çok ucuz: 870 km menzil eksi 40 derecede bile üstün performans

Elektrikli sedanın efsanesi resmen satışa çıktı! Bu fiyata bu özellikler baş döndürücü! 870 km menzili ve eksi 40 derecede bile üstün performans sağlaması onu diğer sedanlardan ayıran sadece bazı özellikleri. İşte Zeekr 007'nin öne çıkan özellikleri...

Çin merkezli otomobil üreticisi Zeekr, günümüzün en heyecan verici elektrikli sedanlarından biri olan Zeekr 007'yi resmi olarak satışa çıkardı. Firmanın düzenlediği etkinlikle tanıtılan araç, başlangıç fiyatıyla da dikkat çekiyor.

ZEEKR 007 ÖZELLİKLERİ

Resim

Zeekr 007, 75/100 kWh batarya kapasitesiyle 688/870 km'lik etkileyici bir menzile sahip. Araç, 15 dakikalık şarjla 610 kilometreye kadar menzil elde edebiliyor. Ayrıca 2,84 saniyelik 0-100 km/saat hızlanma performansıyla sürücülere yüksek performans sunuyor.

Tek ve çift motor seçenekleriyle gelen Zeekr 007, 422 ile 646 beygir gücü arasında değişen motor seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Aracın arkasında kullanılan tek parça şasi, 84 şasi parçasının birleştirilmesiyle üretilmiş, sağlam ve dayanıklı bir tasarım sunuyor.

EKSİ 40 DERECEDE ÇALIŞAN ISI POMPASI

Resim

Zeekr 007, eksi 40 derecede dahi çalışabilen ısı pompalı termal yönetim sistemi, 800V elektrik mimarisi, yeni nesil ısı pompası ve 60 kW V2V (araçtan araca şarj) desteği gibi teknolojik özelliklerle donatılmış.

NZP (Navigation Zeekr Pilot) otonom sürüş sistemi, otomatik park ve tüm yollarda haritasız otopilot modu gibi özelliklere sahip. Bu özelliklerin Haziran 2024'te kullanıma sunulması planlanıyor.

Zeekr 007'nin standart menzil versiyonlarında kullanılan ve Zeekr’ın kendi üretimi olan 75 kWh LFP hücreli 'Golden Battery', yanmaz, donmaz ve tuzlu sudan etkilenmez özelliklere sahip. Uzun menzil versiyonlarında ise 100 kWh NMC hücreli CATL Qilin bataryası kullanılıyor.

ZEEKR 007 FİYATI NE KADAR?

Resim

Zeekr 007, Çin'deki lansmanında 40 günde 51 binden fazla sipariş aldığını duyurdu. Aracın 870 kilometre menzil sunan seçeneğinin fiyatı 33.590 dolar olarak belirlendi. Zeekr’ın önümüzdeki yılın başlarında Avrupa'da satışa çıkması bekleniyor ve ilk teslimatlarını 1 Ocak 2024'te gerçekleştirecek. Bu hızlı gelişmelerle Zeekr, sektördeki gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Birkaç ay içinde şirket, sadece yeni bir modeli tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda üretimine başlamış ve birkaç gün içinde satışa sunulduktan sonra müşterilere teslim edilme aşamasına geçmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN