Visa ve Mastercard'dan tarihi anlaşma! Kredi Kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard'dan tarihi anlaşma! Kredi Kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard'ın, ABD'de kredi kartı ve baka kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardığı bildirildi. Perakendiler Birliği, anlaşmayı "tarihi bir zafer" olarak nitelendirdi. Bu anlaşma, perakendeciler için önemli bir tasarruf sağlayacak ve küçük işletmeleri de destekleyecek.

Visa ve Mastercard, kredi ve banka kartı ücretlerini düşürmeyi ve 2030'a kadar sınırlamayı kabul etti. Anlaşma, perakendeciler için beş yılda tahmini 30 milyar dolar tasarruf sağlayacak. Anlaşma, küçük işletmeleri de kapsayacak ve onların kart işlem ücretlerini düşürecek. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için mahkeme onayı gerekiyor.

Bu anlaşma, ABD'deki kredi kartı ücretlerinin ilk kez sınırlandırılması anlamına geliyor.

Perakendiler Birliği, anlaşmayı "tarihi bir zafer" olarak nitelendirdi. Küçük İşletmeler Yönetimi anlaşmanın bir "can simidi" olacağını söyledi.

Anlaşmanın, ABD'deki kredi kartı piyasasında önemli bir değişikliğe yol açması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN