Xiaomi'nin yol canavarı resmen üretimde! 15 dakikada 500 km yol yapıyor: Hem fiyatı hem menzili yok sattıracak

Elektrikli otomobil dünyasına adım atan Xiaomi üretime başladı. Yol canavarı olarak nitelendirilen SU7 modeli sadece 15 dakikalık şarjla 500 kilometre yol gidiyor. Hem uygun fiyatlı hem de yüksek menziliyle alıcısını cezbediyor. İşte tüm özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Xiaomi'nin yol canavarı SU7 modeli resmen seri üretime başlıyor. Testlerinin yapıldığı görüntüler sosyal medyada viral olurken, alıcıları şimdiden sıraya girdi. Hem ucuz hem de yüksek performans sahibi SU7 için tüm detaylar...

SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR

Teknoloji devi Xiaomi, elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş yapıyor. Geçen ay tanıttığı ilk elektrikli sedan modeli Xiaomi SU7, şimdi de üretim bandına çıkıyor. Şirket, Pekin'deki fabrikasında seri üretime hazırlanıyor ve bu adım, otomobil endüstrisinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Xiaomi SU7, dikkat çekici özellikleriyle öne çıkıyor. 101 kWh'lik bataryası ile 800 km menzile sahip olan SU7, 676 beygir gücünde ve sadece 15 dakika içinde 510 km menzil sağlayan 800V elektrik mimarisiyle hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca 0,195 Cd sürtünme katsayısıyla aerodinamik bir tasarıma sahip.

Şubat 2024 itibarıyla üretime başlayacak olan Xiaomi, Beijing Auto'nun üretim lisansını kullanacak ancak üretimi kendi fabrikasında gerçekleştirecek. Mart ayında aylık üretimin 2.000 adedi aşması ve Temmuz 2024'te ise 10.000 adet üretim kapasitesine ulaşması planlanıyor.

gcbhkpjbiaan-wr.jpg

30 BİN DOLAR

Xiaomi'nin fiyatlandırma stratejisi konusunda henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da, başlangıç fiyatının yaklaşık 30 bin dolar (Yaklaşık 900 bin lira) olabileceği tahmin ediliyor. Şirket, ilk dönem akıllı telefon stratejisine benzer bir yaklaşımla, donanım tarafında düşük kar marjı tutarak, yazılım özelliklerinden kar elde etmeyi hedefliyor.

2024 yılının sonuna doğru Pekin'deki fabrikanın ikinci etabının inşaatına başlanacak. Xiaomi'nin yıllık 200.000 araç üretim kapasitesi bulunuyor ve şirketin hedefi, dünyanın en büyük beş elektrikli araç üreticisinden biri olmak ve yıllık 10 milyon adetlik satış hacmine ulaşmak.

indir.webp

SADECE ELEKTRONİKTE DEĞİL OTOMOTİVDE DE İDDİALI

Bu gelişme, Xiaomi'nin sadece bir teknoloji şirketi olmanın ötesine geçerek, otomobil endüstrisinde de önemli bir oyuncu haline gelme yolunda attığı büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Elektrikli otomobil pazarının hızla büyüdüğü bu dönemde, Xiaomi'nin SU7 modeli ile nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN