Yastık altında altını olanlar dikkat! O tarihe kadar sabredin gram altın 1400 TL olacak

Yastık altında altını olanlar dikkat! O tarihe kadar sabredin gram altın 1400 TL olacak

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken gram altınla ilgili ortaya büyük bir iddia atıldı. Üç gün sonra tarihi kırılma yaşayacak olan gram altın 2022 yılını 1.400 TL ile kapatacak. İşte altın piyasasında yaşanacak gelişmeler...

ABD Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında gram altın hızlı bir şekilde artmaya başladı. Fakat gramdaki kritik fiyat artışı üç son sonra yaşanacak. Bunun nedeni ise piyasaların FED tarafından açıklanacak faiz kararını beklemesi. FED faiz açıklaması yapılmamışken bu kadar artışa geçen gram altının açıklama sonrasında rekor fiyata ulaşması bekleniyor.

3 GÜN SONRA REKOR KIRACAK!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili 8 Aralık'a dikkat çekti. Gram altının yükseleceğini belirten Memiş, özellikle FED'in faiz kararı açıklaması sonrasında fiyatların tavan yapacağını söyledi. Son zamanlarda 1.073 seviyelerine çıkarak Cumhuriyet tarihindeki en yüksek seviyesini gören gram altın asıl rekoru üç gün sonra kıracak. Memiş'e göre gram altın ilk etapta 1.100 TL seviyelerine çıkarak rekor kıracak.

altın son duru

YILI 1400 TL'DEN KAPATACAK!

Altınla ilgili değerlendirmesinde yıl sonu fiyatını da tahmin eden İslam Memiş, gram altının 2022'yi 1.400 TL ile kapatacağını söyledi.

Özellikle Çin'deki salgın tedbirleri ile sıfır vaka politikasından vazgeçilmesinin altının yükselmesine neden olduğunu belirten Memiş, bu tarihten sonra altının 1.000 TL'nin altına düşmesinin mümkün olmadığını da dile getirdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN