Yatırım tercihleri de değişti! Altın ve dolar yerine artık iPhone alınıyor! Yatırımcısına değer kaybettirmiyor

Yatırım tercihleri de değişti! Altın ve dolar yerine artık  iPhone alınıyor! Yatırımcısına değer kaybettirmiyor

Son dönemlerde artan fiyatlar vatandaşı da zor durumda bırakıyor. Yatırım yapmak için farklı araçlara yönelen kişilerin ilk tercihi altın dolar olurken yeni tercihi ise herkesi şaşkına çevirdi. Yatırım yapmak isteyenler artık altın ve dolar yerine iPhone tercih ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Dünyanın en çok tercih edilen telefon markası Apple, şimdilerde bir yatırım aracı olarak görülüyor. Asla değer kaybetmeyen ve her geçen gün değerine değer katan Apple marka telefonlar tüm dünyanın da gündeminde yer alıyor. Yatırım yapmak isteyen birçok kişi altın, dolar gibi klasik yatırım araçlarının yanı sıra artık teknoloji ürünlerine yöneliyor. Yatırımcıların yeni gözdesi ise iPhone oldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ İPHONE OLDU

TL'nin dolar karşılığında değer kaybı Türkiye'nin gündeminde en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Dolar 19 TL seviyelerinde işlem görürken yatırım yapacak kişiler de iPhone almayı tercih ediyor. Kurlar karşısında değer kaybetmeyen iPhone ikinci el olarak satılsa bile ciddi bir kazanç sağlıyor. Apple marka telefonların ikinci el fiyatları bile değer kaybettirmezken birçok yatırımcı da altın ve dolar gibi yatırım araçlarının yanı sıra iPhone gibi teknoloji aletlerine yöneliyor.

dolar-bugun-kac-tl.jpg

İPHONE DEĞER KAYBETMİYOR

Telefon markası denildiği zaman akla ilk gelen marka Apple oluyor. Hem kullanıcısına hem de yatırımcısına kazandıran Apple birçok kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılmaya başladı. Uzun ömürlü ve popüler olmasının yanı sıra kolay eskimemesi de birçok kişinin ilk tercihi olarak görülmektedir. Tüm bunların yanı sıra bir yatırım aracı olarak görülen iPhone ikinci el satışlarında bile değerini kaybetmiyor. Apple marka telefonların yanı sıra Android telefonlara bakıldığında ikinci el satışlarda ciddi değer kayıpları görülmektedir.

apple-iphone-x.jpg

Yapılan araştırmalar kapsamında 2 el piyasasında ilk olarak iPhone 14, Samsung S23, Galaxy Pixel 7 telefon modelleri yer almaktadır. iPhone 14 ise ilk ay %32.3 değer kaybı yaşarken Samsung S23 ilk ayda %41.1 oranında değer kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN