Yemeksepeti'ne rekabet soruşturması

Yemeksepeti'ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, online sipariş platformu Yemeksepeti'ne Rekabetin Korunması Kanunu'nun 4 ve 6'ncı maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada; ihlalle birlikte üye işletmelerin faaliyetlerinin zorlaştırıldığı belirtildi.

Türkiye'nin önde gelen online market ve yemek sipariş platformu Yemeksepeti hakkında, Rekabetin Korunması Kanunu'nun 4 ve 6'ncı maddelerini ihlal ettiği için soruşturma kararı alındı.

Soruşturmaya ilişkin Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve/veya 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.03.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar vermiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN