Yıl sonu dolar beklentisi dudak uçuklattı! Ünlü ekonomist açıkladı: Bu rakama gelirse fiyatlar uçar

Yıl sonu dolar beklentisi dudak uçuklattı! Ünlü ekonomist açıkladı: Bu rakama gelirse fiyatlar uçar

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntıların neticesinde döviz kurları hızla artmaya devam ediyor. Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kuru geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrasında düşüşe geçti. Piyasayı değerlendiren ünlü ekonomist ise son kararın ardından yıl sonu dolar tahmininde bulundu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmaların ardından yatırımcıların meraklı bekleyişleri sürüyor. Uzman isimlerden gelecek açıklamalara odaklanan yatırımcılar dolar kurunun akıbetini merak ediyor.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı sonrasında düşen dolar kuruna dair yıl sonu tahmini paylaşıldı. Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kurundaki düşüş yatırımcıları tedirgin etse de ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi. Dolar kuruna dair beklentilerini Medium'da paylaşarak yatırımcıya aktardı. Doların da bir enflasyonu olduğunu hatırlatan uzman isim, enflasyon karşısında değer kaybetmemesinin imkansıza yakın olduğunu vurguladı.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalar ile yatırım gündeminde sık sık yer alırken yeni bir açıklamada bulundu. Yatırımcıların beklediği açıklama ile yıl sonu dolar tahminini paylaştı. Dolar kurunun baskılandığını ifade eden uzman isim biriktirilmiş enflasyon ile birlikte hak ettiği değere bir gün ulaşacağının altını çizdi. Paylaştığı yazıda "Dolar 42 TL olacak diyorum" başlığını atan uzman isim duyurdu.

56746.jpg

ENFLASYONA GÖRE DOLAR

Paylaştığı başlığın adı altında açıklamalarda bulunan uzman isim 42 TL'nin son derece iyimser olduğunun altını çizdi. Resmi TÜİK enflasyonuna göre yapılan hesaplamalardan bahseden uzman isim yazısında, "Ne kadar gerçekçi olduğunu ve aslında ENAG yada bizim gerçek enflasyonumuz işin içine konulsa nerelere gidebileceğini siz düşünün. Kısaca çok inandırıcı olmayan TÜİK enflasyonuna göre bile dolar şu anda olması gereken yerin çok altında. Bu arada benzer durum Euro, Sterlin ve diğer tüm yabancı para birimleri için aynı oranda geçerli. Peki neden ısrarla döviz olması gereken yere yani birikmiş enflasyon karşılığına gitmeli diyorum?" ifadelerine yer verdi.

Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararının etkisiyle Türk Lirası'nın yüzde 6,5 oranında değerlendiğini bahsederek, dolar kurunun 27,25 dolardan 25,20 dolara gerilediğini belirtti. Düşüşlere rağmen haftayı 26'nın üzerinde tamamlayan dolar kuru düştüğü gibi yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN