Yoksulluk derinleşiyor: 2024 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

Yoksulluk derinleşiyor: 2024 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

BES-AR şubat ayı gıda harcamaları araştırmasına göre; açlık sınırı 22 bin 834 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 60 bin 757 TL'ye yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti ise 761 TL'yi geçti.

Yüksek enflasyon ile artan hayat pahalılığı ve gün geçtikçe eriyen alım gücü vatandaşın cebini büktü. Sadece asgari ücret veya emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar temel gıda malzemelerine bile ulaşamazken kararan tablo araştırma sonuçlarına yansıdı.

SAĞLIKLI BESLENMENİN GÜNLÜK MALİYETİ KATLANDI

Büro Emekçiler Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), 2024 Şubat ayı gıda harcamaları araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Araştırma sonuçlarına göre; 4 kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken aylık harcama tutarı 22 bin 834 TL'ye, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti de 26 bin 970 TL'ye yükseldi.

Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti ise 761 TL'yi aştı.

YOKSULLUK SINIRI ARŞA ÇIKTI

Gıda, giyim, kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlar için yapılması zorunlu olan diğer aylık harcamaların tutarı, başka bir değişle 'yoksulluk sınırı' ise 60 bin 757 TL'ye yükseldi.

BES-AR verilerine göre; yoksulluk sınırı asgari ücretin yaklaşık 3.5 katı oldu. Böylelikle ocak ayında asgari ücret, 22 bin 834 TL olan açlık sınırının yine altında kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN