Zirveye çıkan kırmızı et fiyatlarına bir darbe daha! O tarihten sonra büyük zam bekleniyor!

Zirveye çıkan kırmızı et fiyatlarına bir darbe daha! O tarihten sonra büyük zam bekleniyor!

Et fiyatları yıl başından bu yana sürekli olarak zamlanmakta. Et fiyatlarındaki artışların önüne geçilmek için fiyatlar sabit tutulmaya çalışırken gelen son dakika duyurusu milyonlarca kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Hızla yayılan şap hastalığı hayvancılık için büyük tehdit olmuş durumda. Uzmanlar vatandaşları uyardı. O tarihten sonra büyük zam bekleniyor! İşte 2023 güncel et fiyatları ve yaşanan son dakika gelişmeleri...

Zirve üstüne zirve gören et fiyatları vatandaşların gündeminde. Et fiyatları sorgulanmaya devam edilirken uzmanlardan son dakika duyurusu geldi. Şap hastalığı sektörü derinden etkiledi. Et fiyatlarına bir darbe daha geliyor. O tarihten sonra büyük zam bekleniyor! Hemen önleminizi alın. İşte 2023 güncel et fiyatları...

BAKAN KİRİŞCİ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaptığı açıklamada şap hastalığının hızla yayıldığını belirtti. Kirişci, Şap Enstitüsü’nde yaptığı açıklamada Irak’tan Ocak 2023’te gönderilen numunelerde ilk defa SAT-2 serotipinin teşhis edildiğini söyleyerek, hastalığın bulaşma hızının yüksek olduğunu ve tedbir alınmazsa ciddi ekonomik kayıplara neden olacağını ifade etti.

jhhjjh-9.jpg

ET FİYATLARINA BİR DARBE DAHA

Bakan Kirişci'nin açıklamalarının ardından çalışmalar başladı. Üretilen aşılarla beraber şap krizinin önüne geçilmeye çalışıyor. Ancak önüne geçilmezse Türkiye'yi büyük bir tehdit bekliyor denebilir.

hjjhhj-29.jpg

O TARİHTEN SONRA BÜYÜK ZAM GELİYOR

Şuan şap hastalığının hızla yayıldığını ifade eden Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Murat Aslan, acil önlem alınmaması halinde et ve süt üretiminin azalacağını fiyatların daha da artacağını söyledi. Aslan, Kurban Bayramı’nda et arzında da sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN