Ekonomistlerden 'istifa' tarzına sert tepki: Bu kadar aciz miydik!

Ekonomistlerden 'istifa' tarzına sert tepki: Bu kadar aciz miydik!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklaması henüz resmileşmezken, piyasalarda sert düşüşler yaşandı. Hazine'nin başındaki ismin resmi olarak istifa ettiği açıklanmasa da ekonomistler 'istifa tarzı'na ve saatlerce süren sessizliğe tepkili.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklaması henüz resmileşmezken, dolar ve euroda sert düşüşler yaşandı. Türk medyasının saatlerce sessiz kaldığı istifa haberi ile ilgili sosyal medyada ise peş peşe yorumlar yapıldı.

Hazine'nin başındaki ismin resmi olarak istifa ettiği açıklanmasa da ekonomistler ekonomistler 'istifa tarzı'na ve saatlerce süren sessizliğe tepkili.

"TL KAYBINI DURDURMAK İÇİN DOĞRU ADIM"

Ekonomist Uğur Gürses, Bakan Albayrak'ın istifasını "İstifa haberi doğru ise TL'nin değer kaybını durdurmak için, hatta değerlenmesi için doğru adım olur" sözleriyle değerlendirdi.

Ekonomist Yalçın Karatepe de "Herkes istifa mektubunun dili hakkında konuşuyor. Arkadaş, ekonomi yönetimi bu olanın mektubu da bu kadar olur. Fazla dert etmeyin. Görünen o ki Trump yalnız gitmeyecek. Beraberinde birilerini de götürecek. Ama kimleri?" paylaşımı yaptı. 

"RAHATLATMAZ TAM TERSİNE DAHA DA GERER"

Karar yazarı ekonomist İbrahim Kahveci, istifa kararı için "Bu süreç piyasaları rahatlatmaz tam tersine daha da gerer" ifadelerini kullanırken, Gelecek Partili İbrahim Turan da "Aynı hafta sonunda bu kadar heyecan, bu kadar olay fazla... Bence "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" paylaşımında bulundu. 

"AMA BU KADAR ACİZ MİYDİK?"

Yine Gelecek Partisi'nden ekonomist Serkan Özcan, Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Bakan Albayrak'ın istifası sonrası yaşanan sessizliğe tepki gösterdi.

Özcan, şu ifadeleri kullandı: "Devletin kurumlarının açıklama yapamadığı, medyanın gelişmeleri konuşamadığı, yalan yanlış birçok dedikodunun kulaktan kulağa fısıldandığı bir gece yaşıyor Türkiye. Herkes "tek" kişinin ne söyleyeceğini bekliyor. İyi bir yönetim sistemimiz yoktu doğru, ama bu kadar aciz miydik?

Kabul edelim, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte her gün biraz daha büyüyen bir "Yönetim Krizi" var. Fakirleştiren, içine kapatan, temel hak ve özgürlüklerden her gün biraz daha uzaklaştıran bir kriz. Bu gece olan biten, bu krizin nerelere vardığının yeni bir işareti sadece."

"KESİN OLMASA BİLE TL DEĞER KAZANDI"

Ekonomist Özcan Kadıoğlu da istifa kararı ile ilgili dikkat çeken bir yorum yaptı, "İstifa haberi bile kesin olmamasına rağmen TL'ye yüzde 2,5 değer kazandırdı. Dış borcumuz TL cinsinde 20 milyar düştü. Bu para ile 650 km hızlı tren hattı, 2 tane körfez geçiş köprüsü, tüm emeklilere 1.500 TL ikramiye verilebilir" dedi. 

"HER ŞEYİN TERSİNİ KANITLAMA MERKEZ GİBİ"

Ekonomist Mahfi Eğilmez de hem Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınması hem de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ile ilgili paylaşım yaptı.

Eğilmez "Merkez Bankası Başkanı görevden alınıyor ardından Maliye Bakanı istifa ediyor ve ülkenin parası değer kazanıyor. Memleket, bilinen her şeyin tersini kanıtlama merkezi gibi" dedi.

Ekonomistlerin paylaşımları şöyle: 

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu.

İstifa haberi sosyal medyaya damga vururken, uluslararası medya kuruluşları istifa haberini 'son dakika' koduyla geçti.

Ancak paylaşımın ardından Ankara sessizliğe büründü. İstifa haberi ne teyit edildi ne de yalanlandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN