Davutoğlu’ndan Berat Albayrak’ın istifasına yorum: Kabile düzenine döndük

Davutoğlu’ndan Berat Albayrak’ın istifasına yorum: Kabile düzenine döndük

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Bakan Albayrak’ın istifa paylaşımına, “Bu gece yaşananlar siyasetimizi ve devletimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesini zorunlu kılıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğine ilişkin haberlerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Herkesi bugünkü açıklamamızı takip etmeye davet ediyoruz” dedi.  

BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK  

Twitter hesabı üzerinden Bakan Albayrak’ın istifa paylaşımına tepki gösteren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Hazine ve Maliye Bakanının istifa açıklaması ile bu gece yaşananlar siyasetimizi ve devletimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesini zorunlu kılıyor. İşte bunun için güçlendirilmiş parlementer sistem diyoruz ve herkesi bugünkü açıklamamızı takip etmeye davet ediyoruz."

 

 

NE YAŞANDI?   

Bakan Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberi sosyal medyaya damga vururken uluslararası medya kuruluşları da son dakika olarak geçti. Ancak paylaşımın ardından Ankara sessizliğe büründü. İstifa haberi ne teyit edildi ne de yalanlanlandı. Buna karşın Albayrak'ın yakın çevresi, hesabın hacklendiği iddiasını ortaya attı.   

Berat Albayrak paylaşımında bakanlık görevini 5 yıldır sürdürdüğünü dile getirerek görevine sağlık sorunları nedeniyle artık devam edemeyeceğini söyledi. "Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadelerini kullandı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN