El Bab’ın batısında risk temizliği

El Bab’ın batısında risk temizliği

Fırat Kalkanı operasyonunda TSK desteği ile El Bab’a yönelen ÖSO güçleri ilerliyor. Kentin batısını hedef alan muhalifler önce yedi köyü IŞİD’den temizleyecek ardından El Bab’a girecek.

KENAN BUTAKIN/ÖZEL HABER

Fırat Kalkanı operasyonuyla kontrol altına alınan Cerablus’tan sonra en önemli ikinci bölge olan El Bab’a adım adım yaklaşılıyor. Türkiye’nin desteğiyle Azez’e doğru ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), yaklaşık 80 kilometrelik hattaki köylerin tamamına yakınını IŞİD’den temizledi. Terör örgütünün elindeki El Bab’ı kurtarmak için de hazırlıklar sürüyor. 

ÖSO’ya bağlı Sultan Murad Tugayı komutanlarından Mahmut Hacı Hasan, son durumu KARAR’a değerlendirdi: Çobanbey’den güneye yani El Bab’a gitmeden batıya Azez’e doğru gidiyoruz.

16-09/20/el-bab-cobanbey.jpgİlk etapta Sawran ve Dabıq köyleriyle birlikte yedi köyü kontrol altına aldıktan sonra El Bab’a harekat başlatacağız. Şu anda 18 km yakınız El Bab’a, önceliğimiz kasabanın etrafındaki bölgeyi temizlemek. Böylece El Bab’ı çembere alacağız ve arkadan vurulma riskimiz kalmayacak.

IŞİD, ABD ASKERLERİNİ HEDEF ALDI

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Kilis sınırında hareketlilik sürüyor. Suriye’nin Havar köyüne IŞİD militanları havan topuyla saldırdı, TSK da terör örgütünün mevzilerini obüs toplarıyla vurdu. Saldırıda yaralanan bazı ÖSO askerleri araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaşanan çatışmalar Türkiye tarafından da görüldü. ABD askerlerinin son olarak bu bölgede olduğu açıklanmıştı.

Diğer yandan Azez’in doğusundaki Cekke, Samandere ve Gidiriş, Baragidah ve Kefergan köylerindeki IŞİD mevzilerine yönelik bombardıman dün de devam etti. Sabah saatlerinden itibaren IŞİD denetimindeki köyler karadan ve havadan ateş altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN