Türkiye masaya ÖSO sahaya döndü

Türkiye masaya ÖSO sahaya döndü

Fırat Kalkanı Operasyonu, bir ayını doldurdu. Harekatla Türkiye, 2 yıldır istediği güvenli bölgeyi fiilen hayata geçirdi. Satrancın dışına itilen ÖSO ise, meşruiyetini yeniden kazandı.

ürkiye’nin sınırındaki PYD ve IŞİD tehlikesini bertaraf etmek için başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu’nda bir ay geride kaldı. TSK’nın desteğiyle harekete geçen Özgür Suriye Ordusu, ilk olarak Cerablus’u terör örgütü IŞİD’den temizledi. Ardından da 90 kilometre batıdaki Azez’e ilerleyerek IŞİD’i süpürdü. ÖSO, Azez-Mare hattında da köyleri ele geçirdi.

İKİNCİ CEPHE AÇILDI

Cerablus’tan sonra TSK, Kilis’in Elbeyli ilçesinden Suriye’ye girerek ÖSO’ya bu noktalarda destek verdi. İkinci cephe açan operasyonda kritik öneme sahip olan Çobanbey köyü ve etrafındaki bölge, tamamen ÖSO’nun kontrolüne geçti. Bir ayda 103 IŞİD hedefi imha edildi, 927 hedefe 3707 atış yapıldı. Harekatta 10 askerimiz ile en az 7 muhalif şehit düştü.  -HABER MERKEZİ

HAREKÂTLA TÜRKİYE’NİN ELİ GÜÇLENDİ

24 Ağustos 2016 tarihinde Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus’ta başlatılan “Fırat Kalkanı Harekatı”nın siyasi sonuçları, Türkiye’nin elini güçlendirdi:

Harekat koalisyon tarafından desteklenmediği için Suriye denkleminin dışına çıkan ÖSO’ya yeniden meşruiyet sağladı.

* IŞİD’le mücadele edebilecek tek gücün terör örgütü PYD olmadığı ortaya çıktı.

* TSK, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra operasyonel gücünü gösterdi.

* Cerablus’a sivillerin dönmesi yıllardır süren savaşta mültecilere çözüm üretilebileceğinin bir ispatı oldu.

* Türkiye 2 yıldır gündeme getirdiği güvenli bölgeyi fiili olarak hayata geçirdi.

* ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık gündeme getirdiği uçuşa yasak bölge için olumlu sinyal verdi.

* Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Fırat’ın batısına geçerek, Kürt koridoru oluşturma planı engellendi.

* Harekatın ardından El Bab, Rakka ve Musul için çözüm arayışları daha güçlü şekilde gündeme geldi.

AZEZ’DE BOMBALI İNTİHAR SALDIRISI

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez ilçesine bağlı Shemarek köyü yakınlarında ÖSO kontrol noktasına IŞİD tarafından araçla bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, 10 yaralı ise Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ambulanslarla Kilis’e getirilerek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN