ÖSO güçleri Bab’a dayandı

ÖSO güçleri Bab’a dayandı

Türk askerinin desteğiyle Suriye’nin kuzeyinde ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, kritik önemdeki El Bab’a çok yaklaştı. Terör örgütü PYD/PKK’nın bölgeye yönelmesinin ardından ani bir operasyon düzenleyen ÖSO, her an ilçeye girebilir.

HİLAL ÖZTÜRK

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 82’nci gününde TSK destekli ÖSO güçleri El Bab’a 2 kilometre mesafede. Ani operasyonla ilerleyen ÖSO güçleri, PYD’nin önceki gün Bab’a yönelik hamlesine gece 02.00’de cevap verdi. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “sonraki hedef” olarak gösterdiği Bab’a görüş mesafesi kadar yaklaşıldı. Kritik saatlerin başladığı bölgede her an “operasyon tamamlandı” haberlerinin gelebileceği belirtiliyor. Askeri kaynaklar harekatla ilgili bilgilerin haber olmasının operasyon güçlerinin hayati tehlikesine neden olduğu uyarısı yaptı.

02.00’DE DÜĞMEYE BASILDI

Türkiye’nin sınır güvenliğini terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep’in kuzeydoğusundaki El Bab’a  2 kilometre yaklaştı. Kuzeyden güneye, batıdan doğuya kıskaç stratejisiyle ilerleyen ÖSO güçleri, terör örgütü PYD/PKK’nın da Bab ilçesine yaklaşması nedeniyle önceki gece saat 02.00’de ani bir operasyon hamlesi yaptı. Ancak ÖSO’nun Mare-Cerablus hattında son 3 gündür ilerleyişine hız verdiği de belirtildi. ÖSO’nun son olarak Hazvan, Süsyan, Aldana, Kıyran, Uglan ve Avlan köyleriyle bazı meskun mahalleri terör örgütü IŞİD’den geri aldığı kaydedildi.

GİZLİLİK HAYATİ ÖNEMDE

Karar’a bilgi veren askeri kaynaklar ise “beklenmedik” hamlelerle yürütülmesi planlanan operasyonla ilgili yapılan her haberin ÖSO güçleri ile onları destekleyen TSK personelinin can güvenliğini tehlikeye attığı uyarısında bulundu. ÖSO’nun ilerleyiş güzergahı ile ilgili bilgilerin PYD/PKK ve rejim güçlerinin El Bab için harekete geçmesine neden olduğu ve bunun da süreci zora soktuğu belirtiliyor. Bu nedenle bölgede IŞİD’in bombalı tuzakları dışında PYD ve rejim güçleri ile ÖSO’nun karşı karşıya gelmesi durumunun söz konusu olabileceği kaydedildi. Büyük titizlikle yürütülen operasyonda gizliliğin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Kritik saatlerin başladığı operasyonda Bab’ın alınmasıyla ilgili kesin tahminlerde bulunulamıyor.

DERİNLİK 27 KİLOMETRE

Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugüne kadar yaklaşık bin 600 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırıldı. Derinlik ise Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaştı. IŞİD’in ÖSO güçlerini yavaşlatmak için mayın, tuzak, EYP ve geliştirilmiş EYP döşediği ifade ediliyor. IŞİD’in dün öğleden sonra ciddi anlamda direniş göstermeye başladığı belirtildi. Bab içinde IŞİD’in tünel ağı oluşturduğu ve bombalı tuzaklar dışında çatışmaların da olabileceği belirtiliyor. ÖSO unsurların ilerleyişi ile ilgili bölgedeki güçlerin hayati tehlikesi ve operasyonun zarar görmesi ihtimali gerekçesiyle elimize ulaşan bazı bilgileri aktaramıyoruz.

Öte yandan bölge kaynakları ÖSO’nun ilerleyişi sırasında 24 gün sonra ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava desteği sağladığı bilgisini paylaştı. Ancak bu bilgiler TSK tarafından doğrulanmadı. TSK’dan yapılan açıklamada Türk uçakları ve Koalisyon güçlerinin hava harekatı düzenlemediği ifade edildi.

İKİ UZMAN ÇAVUŞ YARALI

ÖSO’nun El Bab’a yönelik ilerleyişi sırasında terör örgütü IŞİD’in havan topuyla düzenlediği saldırıda 2 uzman çavuş hafif yaralandı. Yaralı askerler aynı saldırıda yaralanan 4 ÖSO mensubuyla birlikte sınır hattına getirilerek ambulanslara taşındı. Yaralı askerler ve ÖSO mensupları Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

AZEZ’DE BOMBALI ARAÇ SALDIRISI

Kilis’in sınır komşusu Suriye’nin Azez İlçesi’nde terör örgütü IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Dün öğle saatlerinde meydana gelen saldırı güvenlik kameralarına da yansıdı. Olay sonrası ÖSO güçleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Patlamada yaralananlar Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN