El Bab’a 3 yönden kuşatma

El Bab’a 3 yönden kuşatma

TSK destekli ÖSO güçleri El Bab’ı kuşatmak için ilerleyişlerini sürdürüyor. Genelkurmay Başkanlığı da harekat kapsamında dünkü operasyonlarda 25 IŞİD’linin öldürüldüğünü, 206 hedefin de imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 116’ncı gününde IŞİD terör örgütü unsurları ile yaşanan çatışmalarda, 5 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini, 3 bombalı aracın imha edildiğini açıkladı. Hava saldırıları neticesinde en az 20 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.   El Bab’ın Batı yönündeki Tadef kasabasına ilerleyen TSK destekli ÖSO güçlerinin hedef bu kasabayı da alma. Böylece El Bab’ı 3 yönden kuşatma altına alacak olan ÖSO güçlerinin bir sonraki adımı ise kenti IŞİD’ten temizlemek olacak.

ÖSO güçlerine destek veren TSK ise dün IŞİD ve El Bab çevresindeki operasyonlarını yoğunlaştırdı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada IŞİD terör örgütü unsurları ile yaşanan çatışmalarda, 5 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 3 bombalı aracın da  imha edildiği vurgulanarak, hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen IŞİD Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları olmak üzere 206 IŞİD terör örgütü hedefinin ateş destek vasıtaları ile etkisiz hale getirildiği ve baskı altına alındığı kaydedildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Bab, Bzaghah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen IŞİD terör örgütüne ait toplam 64 hedefin (barınma yeri, karargah binası, cephanelik, silahlı araç garajı, su deposu ve tünel girişleri) imha edildiği vurgulanarak hava saldırıları neticesinde tespit edilebildiği kadarıyla en az 20 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği bildirildi. ANKARA İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN