Rusya'yla El Bab pazarlığı

Rusya'yla El Bab pazarlığı

Bağdat’la davet mutabakatına varan Türkiye, Rakka’nın kapısı El Bab’a için de Rusya ile görüşüyor. Moskova’nın “Esad’la karşılaşırsın, girme” uyarısına rağmen TSK destekli ÖSO, bölgede ilerliyor.

HİLAL ÖZTÜRK

Türkiye, bir yandan Musul operasyonunda hem sahada hem masada olma kararlılığını, bir yandan da Suriye’de El Bab hedefini sürdürüyor. Musul’da İran etkisinde Irak hükümetini ABD arabuluculuğuyla ikna eden Türkiye, Suriye’de ise Rusya’nın “girme” baskısına rağmen Bab istikametinde küçük adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor.

HEDEFİ ERDOĞAN DUYURDU

İki ayı geride bırakan Fırat Kalkanı operasyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da açıkladığı gibi hedef El Bab. ÖSO güçleri, operasyonun 62’nci gününde Mare sektöründe ele geçirilen bölgede kontrolü sağlamaya çalışıyor. Karar’ın bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre Türkiye El Bab’a operasyon hedefinde kararlı ancak Rusya aksi yönde baskı yapıyor.

PYD DE VURULUYOR

Esad güçleri ve PYD’nin de aynı hedefe odaklandığını belirten bölge kaynakları, TSK’nın destekleği ÖSO güçleri Bab istikametine girdiği andan itibaren yalnız IŞİD’i değil, PYD’yi de vurduğu belirtiliyor. Son tabloda Rusya’nın El Bab’a girilmemesi için baskı yaptığı ifade ediliyor. Türkiye’nin El Bab’a ilerlemesi sonucu rejim güçleri ile Türk askerinin karşı karşıya gelebileceği belirtiliyor. TSK ilk olarak Bab istikametinde 19 Ekim’i 20 Ekim’e bağlayan gece PYD’yi vurmuştu. TSK uçakları PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba attı, 160-200 PYD/PKK’lı etkisiz hale getirildi. Bu tarihten sonra IŞİD ve PYD/PKK hedefleri birlikte bombalanıyor.

5 GÜNDE 5 KİLOMETRE

TSK’nın desteklediği ÖSO güçleri 20 Ekim gecesinde Bab istikametinde başlattığı operasyonda 5 günde 5 kilometrekare ilerledi. Bölge kaynakları, El Bab’a yaklaştıkça operasyonun zorlu koşullarının arttığına da dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN