Elektrik faturalarını şıp diye düşüren tarife! O saatlerde kullanan faturanın yarısını ödeyecek!

Elektrik faturalarını şıp diye düşüren tarife! O saatlerde kullanan faturanın yarısını ödeyecek!

Son dönemlerde fahiş şekilde artan fatura fiyatları vatandaşın mağduriyetini de artırıyor. Peki elektrik faturası tutarları nasıl düşürülür? Tüm detaylar haberimizde.

Elektrik faturası yüksek gelmeye devam eden vatandaşlar internet üzerinden fatura düşürme yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. Peki elektrik faturasını düşürmek için hangi yöntemler kullanılmalı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURANIZI BU YÖNTEMLERLE DÜŞÜRÜN

Son dönemlerde artış gösteren elektrik fatura tutarları vatandaşın cebini zorlamaya devam ederken faturaları düşürme yöntemleri de araştırılıyor. Elektrik faturasını düşürmenin ilk adımı çamaşır ve bulaşık makinelerinin çalışma saati olarak biliniyor. Çamaşır ve bulaşık makinelerini kilovatın en yüksek miktarda olduğu saatlerde çalıştırmamak gerekiyor. Büyük elektrikli aletlerin doğru saatlerde çalıştırılması elektrik faturalarında da düşüş yaşanmasını sağlıyor. 

Elektrik Faturası Düşürme Yöntemleri

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri kullanılmaması ve Perşembe gününün en uygun gün olduğu söyleniyor. Bu günlerde kullanılan makineler daha tasarruflu şekilde çalışıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre elektrik tüketimi saat 17.00 ve 21.00 arasında en yüksek şekilde yaşanıyor. Elektrik tüketiminin en az olduğu saatler ise gece 01.00 ve sabah 07.00 arası. Öğlen 12.00 ve 13.00 arasında çalıştırılan elektrikli ev aletleri de elektrik faturasında tasarruf sağlanmasına yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN