Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2020 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2020 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar verilecek?

Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı konusu ile ilgili son dakika haberleri anbean takip ediliyor. 1000 TL bayram ikramiyesi alarak bir nebze olsun rahatlayan vatandaşlar, Temmuz ayı içerisinde verilecek ikramiyelerle torunlarının yüzlerini güldürecek.

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar ödeneceğinin yanıtını arayan emekliler, bayram ikramiyesinin enflasyona göre hesaplanmasını istiyor. Yılda 2 kez olmak üzere 1000 TL olarak verilen emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı da netleşiyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR VERİLECEK?

2020 yılında ikinci kez verilecek olan Kurban bayramı emekli ikramiye ödemesi 1000 TL verilecek. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyeleri, emekli maaşları ödemelerin yapıldığı banka ya da PTT şubeleri üzerinden hesaplara yatırılıyor.

2020 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Henüz resmi olarak açıklanmayana emekli ikramiyeleri için tarihin Temmuz ayında olması kesin. Ramazan Bayramı ikramiyesi, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi dâhilinde erkene çekilerek, Nisan ayı içerisinde verilmişti.

Bu yıl Kurban Bayramının 31 Temmuz Cuma gününe gelmesinden dolayı 2020 emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinin en geç 23-30 Temmuz arasında hesaplara yatması bekleniyor.

İKRAMİYELERDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden; şehit yakınları ve gaziler, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, ölüm aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve vefat edenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

BAYRAM NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, 2020 yılında 31 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe ise arefe günü olarak idrak edilecek. 1 Ağustos ise bayramın ikinci günü olacak. 2 Ağustos 3 ve 3 Ağustos ise bayramın son günü olarak kutlanacak.

EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI BAYRAM İKRAMİYELERİNDE

KARAR’a açıklama yapan SSK emeklisi Ahmet Aydemir, ‘’Torunlarımıza hediye, kıyafeti, eve şeker, tatlı alacağız. Kurban kesmek zaten bu şartlarda ne mümkün? Bundan dolayı Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplarımıza yatacağını açıklasalar iyi olur’’ ifadelerini kullandı.

Bir başka emekli Ali Dirlik ise, ‘’Bu sene biraz para denkleştirdim. Son gelecek emekli maaşım ve bayram ikramiyesiyle kurban kesmeyi düşünüyorum. Az da olsa 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi bizi rahatlatıyor’’ dedi.

Emekliler derneği, enflasyon farkının hesaplanarak Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödenmesini talep etmişti. 1000 TL bayram ikramiyelerinin bu yıl açıklanan enflasyona göre verilmesi durumunda; yaklaşık 1200 TL gibi bir rakama ulaştığı görülüyor. Ancak hükûmetin böyle bir uygulaması bulunmuyor. Zira emeklilere verilen bayram ikramiyeleri 1000’er TL olarak ödeniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN