Emeklilik yılınıza hemen bakın! O tarihten sonraysa maaşlara 1300 TL zam yapılacak: Maaşlar artıyor!

Emeklilik yılınıza hemen bakın! O tarihten sonraysa maaşlara 1300 TL zam yapılacak: Maaşlar artıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerin maaşlarına yaptığı zam sonrasında diğer maaşlarda da zam beklentisi oluştuğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan milyonlarca polisin de maaşlarına zam yapılmasını beklediği bildirildi. Polis maaşlarına zam var mı? Ek polis maaşlarına zam var mı? Ayrıntılar haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerin maaşlarına yaptığı zam sonrasında diğer maaşlarda da zam beklentisi oluştuğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan milyonlarca polisin de maaşlarına zam yapılmasını beklediği bildirildi. Polis maaşlarına zam var mı? Ek polis maaşlarına zam var mı? Ayrıntılar haberimizde...

Polis maaşlarındaki zam gelişmeleri yakından takip ediliyor ve son maaş zam haberleriyle birlikte polislerin arama motorlarında "Polis maaşlarına zam var mı? Ek polis maaşlarına zam var mı?" gibi soruların araştırıldığı ifade edildi.

Ayrıca, bir milyon memur ve emekli memurun Temmuz ayında %6 zam ve enflasyon farkı alabileceği belirtiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı üç aylık enflasyon verilerine göre, Temmuz ayı faiz artışı TÜFE farkı açısından %10,44'e ulaşmış durumda.

ZAM ORANLARI BELİRLENDİ

2

Temmuz ayında memurlar ve emekliler için yapılacak zam oranı belirlendi. Bu yılın Ocak ayında yüzde 30'a çıkarılan zam ile birlikte Temmuz zammı, yüzde 15,6 artış ve enflasyon farklarına denk gelecek şekilde belirlendi. Temmuz ayında yapılacak zam, memur ve emekli maaşlarına yansıyacak ve enflasyonun ilk altı ayda yüzde 8'i aşması dikkate alınarak belirlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, ilk üç ayda enflasyon oranı yüzde 12,52 olarak gerçekleşti. Bu da Temmuz ayındaki yüzde 6'lık zam artışı ile birlikte enflasyon açığının yüzde 10,44'e ulaştığını gösteriyor. Zam oranının artabileceği düşünülüyor ve kesin oran 3 Temmuz'da belirlenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN