Emekliye kallavi ödeme müjdesi geldi! Nisan ayı paraya para demeyecekler: 2000 TL ödemeleri PTT'den!

Emekliye kallavi ödeme müjdesi geldi! Nisan ayı paraya para demeyecekler: 2000 TL ödemeleri PTT'den!

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Bayramı öncesi nakdi yardım sağlayacak. Cumhurbaşkanı, ihtiyaç sahibi kişilere 2000 TL'lik bir yardım müjdesi verdi. Ayrıntılar haberimizde...

Devlet, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 2000 TL'lik devlet desteği verileceği açıklandı. Başvuru şartları da belirlendi ve başvurular sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda belirtilen yöntemlerle yapılacak. Devletin ekonomik krizden etkilenen ailelere yönelik sosyal yardım imkanları devam ediyor.

ÖDEMEDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesi dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2.000 TL'lik maddi yardım imkanı sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği yardım için tek bir şart bulunuyor: Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Başvurular kolayca yapılabilir.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

e devlet

Aile Bakanlığı, bayram öncesi maddi sıkıntı yaşayan hanelere vereceği yardım için e-devlet başvuru ekranını açtı. Başvurular e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile yapılabiliyor. Başvuru formu eksiksiz doldurulduktan sonra başvuru onay süreci sadece birkaç saat sürüyor. İhtiyaç sahibi ailelerin zaten sistemde kayıtlı olması nedeniyle onay süreci daha kısa sürüyor. Onay alan aileler ise 2000 TL'lik yardım ödemesini PTT aracılığıyla alabiliyor. Ödemenin düzenli hale getirilmesi de planlanıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN