Erdoğan: Aşının bir yan etkisi olmadı, evelallah sapasağlamım

Erdoğan: Aşının bir yan etkisi olmadı, evelallah sapasağlamım

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptırdığı CoronaVac aşısına ilişkin konuştu. 28 gün sonra ikinci dozu alacağını belirten Erdoğan, "Şu anda herhangi bir yan etki söz konusu değil. Evelallah sapasağlamım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Beşiktaş'taki Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kıldı. Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

20210115-2-46377293-61587982.jpg

Dün Çinli firma Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen CoronaVac aşısını yaptıran Erdoğan, "Şu anda herhangi bir yan etki söz konusu değil. Evelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci dozu olacağım" dedi.

AŞI PASAPORTU

Erdoğan, Yunanistan'ın 'Aşı pasaportu olsun' şeklindeki talebiyle ilgili de konuştu. "Bizim açımızdan da değerlendirilecek bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak diye bir şey yok" ifadesini kullanan Erdoğan, bu konuda Dışişleri teşkilatıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.

20210115-2-46377293-61587981.jpg

ABD'NİN S-400 YAPTIRIMLARI

Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 gerilimine dair yöneltilen soru üzerine "Savunma Sanayii'ne atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez" tepkisini gösterdi.

"Bu bizim atacağımız adımlara bağlıdır. S-400'lerle birinci paketi halletmiştik. 2. paket de devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz birçok konuda olacak. Bunu da bu arada görüşeceğiz" bilgisini veren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bir defa kendi savunma adımlarımızı, bir yerlerden izin alarak yapamayız. Biz bir NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olarak da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesine asla izin vermeyiz. ABD ile bizim F-35'ler konumuz var. Çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde hala verilmedi. Uluslararası diplomaside ABD'nin bize yaptığı çok büyük yanlıştır. Temenni ederim ki Biden'ın görevi üstlenmesiyle birlikte çok daha olumlu adımlar atar ve bunları yoluna koyarız."

 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin'den alınan koronavirüs aşısı CoronaVac için dün 'Acil Kullanım Onayı' vermişti. Bu onayın ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine yapılmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Ankara Şehir Hastanesine giderek Kovid-19 aşısı yaptırmıştı. Erdoğan'a MKYK üyeleri de eşlik etmişti.

 

Erdoğan, aşı sonrası sosyal medya uygulaması Telegram'dan yaptığı paylaşımda, "Ben de aşı oldum" ifadelerini kullanmış. Canlı açıklamasında da "Başarıyla devam eden aşı programımızda şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN