Erdoğan: Herkes haddini ve yerini bilecek

Erdoğan: Herkes haddini ve yerini bilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde Kur'an'da zinayı haram kılan, eşcinselliği lanetleyen ayetleri okumasıyla ilgili "Söyledikleri sonuna kadar doğrudur. Bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes haddini, yerini bilecektir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, cuma namazı hutbesindeki eşcinsellik ile ilgili sözleri nedeniyle hedef gösterilip linç edilmesine tepkiler büyüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SÖYLEDİKLERİ SONUNA KADAR DOĞRUDUR"

Erdoğan, "Başkanımız biliyorsunuz, bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin ve yürüttüğü görevinin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur.

Elbette Diyanet İşleri Başkanımızın sözleri sadece kendini Müslüman olarak tanımlayan, İslam dairesinde gören kişiler için bağlayıcıdır.

Kendini bu sıfatlarla tanımlamayanlar için sözkonusu ifadeler sadece görüştün ibarettir.

HERKES HADDİNİ, YERİNİ BİLECEK

Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığı'dır ve buranın Din İşleri Yüksek Kurulu vardır. Diyanet İşleri Başkanımız dini noktada herhangi bir konuda çıkar hutbelerinde, gerek vaazu nasihatlarinde anlatmakla mükelleftir. Bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes haddini, yerini bilecektir.

ALİ ERBAŞ'A YAPILAN SALDIRI, DEVLETE YAPILAN SALDIRIDIR

Ankara Barosu başta olmak üzere kullanılan üslup konu ve şahıs boyutunu aşıp kasıtlı İslam'a saldırı halini almıştır. Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan saldırıdır. Yapılan her gönderme karşımızdaki zihniyetin ilkelliğinin, nefret bataklığının birer yansımasıdır.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan hutbesinde “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcin- selliği lanetliyor” demiş, Ankara Barosu yayınladığı açıklamada bu sözlerin nefret suçu olduğu iddiasında bulunurken dini değerleri hedef alan ifadeler kullanmıştı. Ankara Başsavcılığı, baro hakkında soruşturma başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN