Erdoğan, kaçırılan Türk gemisinin kaptanı ile görüştü

Erdoğan, kaçırılan Türk gemisinin kaptanı ile görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya'da kaçırılan gemi personelinin kurtarılması için girişimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, kaptandan kurtulan 3 personelin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

'Mozart' isimli Türk gemisi ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son olarak Bakan Çavuşoğlu, kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için gerekli temasların tüm ülkelerle başlatıldığını duyurmuştu. 

Gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabon'a demirleyen geminin saldırıdan kurtulan 3 personelinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaçırılan personelin kurtarılması için de girişimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Liberya bayraklı Mozart isimli gemi, dün Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutları tarafından saldırıya uğramıştı. 

Deniz haydutları, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmiş, arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüştü. 

Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na doğru hareket etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN